Nintendo Switch 500,000 keer verkocht in Benelux

Dat de Nintendo Switch een succes is wisten we al. Ook in de Benelux verkoopt het systeem goed. Inmiddels is het al 500,000 keer over de toonbank gegaan.

De laatste officiële cijfers die Nintendo naar buiten bracht over de verkoop van de Nintendo Switch stammen uit maart 2019. Op dat moment bestond de Switch 2 jaar. Wereldwijd waren er toen al ruim 34 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan.

Van die 34 miljoen zijn er dus meer dan 500,000 gekocht in België, Nederland of Luxemburg. Als je kijkt naar het inwonersaantal is dat best een knappe prestatie! Nintendo zelf was hier dan ook erg blij mee en deelde op hun Twitter account een lekkere taart om het te vieren.

Ben jij een van de 500,000 gelukkige Switch bezitters in de Benelux?

Het is moeilijk om de cijfers te vergelijken met andere systemen. Zo is bijvoorbeeld niet bekend hoeveel Wii U’s er in de Benelux zijn verkocht. Ook andere console bouwers zoals Sony met de Playstation 4 of Microsoft met de Xbox One brengen geen cijfers naar buiten over verkopen in de Benelux.

Ben jij al een van de 500,000 mensen uit de Benelux met een Switch of ben je van plan er een te gaan kopen? Laat het ons weten in de reacties.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

Geef een reactie