Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Daily Nintendo speelt de games van de E3 bij Nintendo

Wat waren de eerste indrukken van Robin en Randy?

Wat waren de eerste indrukken van Robin en Randy?

Afgelopen donderdag vond traditiegetrouw Nintendo’s post E3 evenement plaats. In de Kinepolis in Utrecht konden we kennismaken met speelbare versies van onder andere Luigi’s Mansion 3 en en de aankomende Zelda-titel voor de Nintendo Switch. Ook was er voorafgaand aan de speelsessies een presentatie van Astral Chain, welke binnenkort al naar Nintendo’s hybride console komt. Hieronder lees je hoe Randy en Robin deze dag hebben ervaren.

Randy

Laat ik beginnen met te zeggen dat de presentatie die we kregen van Astral Chain me flink heeft weten te overtuigen. Het spel wordt ontwikkeld door dezelfde ontwikkelaars als bij Bayonetta maar is een compleet ander soort spel. In het spel kom je op verschillende plaats delicten wanneer er iets is gebeurd. Op verschillende plaatsen in de stad duiken namelijk enorme monsters op. Jij zult dan aanvankelijk verschillende aanwijzingen moeten vinden om uiteindelijk steeds enorme monsters te moeten verslaan. Met name de combinatie van twee totaal verschillende type gameplay sprak mij erg aan. Aan de ene kant ben je druk bezig met mensen te ondervragen en aanwijzingen te vinden, terwijl je het even later opneemt in heftige gevechten. Origineel hieraan is dat je een levend wapen, een Legion, tot je beschikking hebt. Deze kan allerlei vormen aannemen die je kunt gebruiken in de gevechten, erg leuk! Het spel ziet er zeer gelikt uit en het lijkt erop dat ik gameplay constant weet te blijven boeien. het spel komt in augustus al naar de Nintendo Switch en ik kijk er alvast erg naar uit.

Uit het grote aanbod aan speelbare spellen waren voor mij persoonlijk Luigi’s Mansion 3 en de nieuwe Zelda absolute hoogtepunten. Luigi’s Mansion ziet er prachtig uit en voelt zowel vertrouwd als verfrissend terwijl Zelda: Link’s Awakening juist veel indruk weet te maken met die bijzondere grafische stel. De nieuwe stijl oogt enorm vrolijk en schattig en de muziek past daar prima bij. Wanneer je net zoals ik het origineel ook op de Gameboy heb gespeeld, zul je een grote hoeveelheid aan nostalgie en herinnering tegenkomen. Het is leuk om te zien hoe anders de wereld eruit ziet maar hoe herkenbaar stukken uit het spel toch nog zijn. Zo waren de eerste Dungeon en de ontmoeting met de heks voor mij een moment dat ik nog goed wist van vroeger. Tja, dan besef je weer even dat je ouder wordt!

Ook de aankomende Pokémon was natuurlijk speelbaar maar daarnaast waren er ook veel third party titels. Resident Evil 5 lijkt op grafisch gebied nog prima mee te kunnen met een leuke make-over en een besturing die prima uitpakt op de Nintendo Switch. Zowel de omgevingen in Afrika alsmede de vijanden en enorme eindbazen zien er indrukwekkend uit. Deze horror-titel zal bij fans van de serie vast niet gaan ontbreken.

De nieuwe Mario en Sonic op de olympische spelen lijkt dan vooral weer perfect te worden om samen te spelen. Er waren een stuk of 5 minigames speelbaar waarvan er eigenlijk geen een saai was. Met namen pijl en boog schieten sprong er op positieve manier tussenuit met interessante besturing. Door de joy-cons daadwerkelijk als een boog te gebruiken en dezelfde bewegingen te maken als in het echt kun je het spel spelen. Ook surfen maakten goed gebruik van de joy-con.

Net een grote hoeveelheid aan spellen welke dit jaar naar de Nintendo Switch komen zal Nintendo haar fans voorlopig wel even tevreden houden. Ik heb er in elk geval flink wat titels bij waar ik naar uitkijk.

Robin

Het evenement begon met een presentatie van Astral Chain. Het spel speelt zich af in de toekomst waarbij jij werkt als Neuron-politie. Je zult mysteries oplossen door mensen te ondervragen en te vechten tegen alien-achtige wezens. We kregen ook te zien dat je naar een andere wereld kan gaan en daar tegen monsters moet vechten. Dit met de hulp van een Legion, een alien-achtig wezen. Je hebt ook verschillende Legions, zo zagen we dat er een pijl en boog-Legion was, maar ook een zwaard-Legion. Deze moet je afwisselen om verder te komen. Soms zul je namelijk van ver een doel moeten beschieten en soms zul je iets kapot slaan. De hele presentatie heeft me goed weten te verkopen. Ik kijk erg uit naar Astral Chain.

Na de presentatie mochten we de vloer op en konden we aan de slag met aankomende titels. Ik ging gelijk naar Luigi’s Mansion 3 toe en dat belooft al een erg goed spel te worden. Ik vind het erg prettig dat Nintendo af ziet van het missie-systeem en terug richting het origineel gaat. Het spel speelt erg soepel en na een fantastisch origineel baasgevecht was de demo ten einde. Zoals je al kon lezen kreeg Randy de prettige nostalgische sfeer bij Link’s Awakening, ikzelf daarentegen heb de game nooit gespeeld en voelde dus totaal geen nostalgie. Ik begon dus aan een compleet nieuw avontuur en het was erg leuk. Het ziet er super schattig uit, maar het is af en toe nog wel even goed zoeken.

Tijd voor Pokémon waar we het konden opnemen tegen Nessa, de water Gym Leader van Sword en Shield. Voordat je bij haar kon komen moet je eerst een oude vertrouwde gympuzzel oplossen. Sword en Shield heeft een handig systeem waardoor je in de gym zelf de levens kan bijvullen van je pokémon. De nieuwe Dynamax is krachtig, maar Gym Leaders zelf gebruiken ook deze nieuwe functie. Dan zie je wel dat het echt krachtig is en je zelf ook een aantal pokémon verliest.

Er waren ook een aantal third party games speelbaar. Mijn oog viel gelijk op Hollow Knight: Silksong, het vervolg van de populaire indiegame Hollow Knight. De nieuwe gameplay is erg fijn en de moeilijkheid is weer flink aanwezig. New Super Lucky’s Tale was ook speelbaar en deze 3D-platformer weet een goede indruk te maken. Daarnaast heb ik samen met Randy Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order gespeeld en het superheldenspel wist een leuke indruk te maken. Je moet denk ik wel echt fan zijn van Marvel, omdat je dan alle aanvallen en bewegingdetails zal waarderen.

2019 belooft een mooi jaar te worden voor Nintendo Switch-bezitters. Er zijn in ieder geval al genoeg spellen waar ik naar uit kijk.