Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Junichi Masuda reageert op Pokémon Sword en Shield controversie

GameFreak begrijpt de frustraties, maar lijkt voet bij stuk te houden.

Game Freak begrijpt de frustraties, maar lijkt voet bij stuk te houden.

Het zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat Game Freak de laatste weken onder vuur ligt door de beslissing niet alle Pokémon uit voorgaande generaties over te brengen naar de nieuwe Switch-games Pokémon Sword en Shield. Tijdens Nintendo Treehouse Live op E3 2019 werd aangekondigd dat enkel een regionale Poké Dex zal bestaan in de Galar-regio en de Pokémon die daar niet in voorkomen, niet overgezet kunnen worden naar de nieuwe games.

Veel fans waren niet te spreken over deze beslissing en hebben op sociale media gevraagd hier verandering in te brengen. Junichi Masuda heeft nu een officiële reactie gegeven op de website van Pokémon om de boel te sussen. Een vertaling van het bericht is hieronder te lezen.

Bedankt aan al onze fans die zoveel om Pokémon geven. Onlangs deelde ik het nieuws dat sommige Pokémon niet kunnen kunnen worden overgedragen naar Pokémon Sword en Pokémon Shield. Ik heb al jullie opmerkingen gelezen en waardeer jullie liefde en passie voor Pokémon.

Net als jullie allemaal zijn we gepassioneerd over Pokémon en elk van hen is erg belangrijk voor ons. Na zoveel jaren van ontwikkeling van de Pokémon-games, was dit een zeer moeilijke beslissing voor mij. Ik zou één ding duidelijk willen maken: zelfs als een specifieke Pokémon niet beschikbaar is in Pokémon Sword en Pokémon Shield, wil dat nog niet zeggen dat deze in toekomstige games niet zal verschijnen.

De wereld van Pokémon blijft evolueren. De Galar-regio biedt nieuwe Pokémon om tegen te komen, trainers om tegen te strijden en avonturen om aan te beginnen. We stoppen onze harten en zielen in deze spellen en we hopen dat jullie uitkijken naar deze nieuwe reis.

Junichi Masuda

Bron