Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Catan op de Switch in beeld

Logo van Catan
Speel dit populaire bordspel nu ook onderweg!

Het populaire bordspel (de Kolonisten van) Catan is het volgende bordspel dat te spelen is op de Switch. Hoe dat in zijn werk gaat zie je in onderstaande beelden.

Uitgever Asmodee zorgt voor de digitalisering van verschillende bordspellen. Op deze manier heb je geen groep vrienden meer nodig en kan je gewoon in je eentje een spelletje spelen.

Het eerst spel wat op deze manier over gezet werd naar de Nintendo Switch was Carcassonne. In dit spel moet je zo veel mogelijk punten scoren door je burgers vestigingen te laten bouwen, weides te laten beheren en wegen aan te leggen.

Tijdens de originele aankondiging van de bordspellen zouden vervolgens het bordspel Pandemic en Lord of the Rings Living Card Game in maart en april uitkomen maar daar hebben we al lange tijd niks meer van gehoord.

Catan, het spel wat na deze twee titels zou verschijnen, is sinds vorige week wel te koop in de Nintendo eShop. Het spel kost €20,- je krijgt daarvoor slechts een beperkte ervaring. Zo zit er geen lokale co-op stand in de game. Ook ontbreekt de uitbreiding steden en ridders. Deze kan je los kopen als DLC en zal je nog eens €5,99 kosten. Andere uitbreidingsets zijn (tot nu toe) niet verkrijgbaar in deze digitale variant.

In onderstaande beelden kan je een half uur aan in-game materiaal zijn en zo zelf ondervinden wat de stijl is en of je daar €20 voor over hebt.

Denk jij dat je Catan gaat halen voor de Nintendo Switch of speel je liever fysieke bordspellen? Laat het ons weten in de reacties.