Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Review] Crash Team Racing Nitro Fueled

Is deze remake een Crash-ing succes?

Is deze remake een “Crash”ing succes?

Crash Team Racing : Nitro Fueled is een remake van Crash Team Racing. Dit racespel is ontwikkeld door de ontwikkelaar Naughty Dog en kwam origineel uit voor de Playstation 1 op 30 september 1999. Deze titel werd al snel een van de beste racespellen van zijn tijd en bevatte achttien tracks en zestien speelbare personages. Nu is de vraag of deze remake de charme van het originele spel weet te behouden. Of neemt de serie de verkeerde afslag? Lees het in deze review!

Red je planeet

Crash Team Racing Nitro Fueled kent om de beginnen een adventure mode om in je eentje mee aan de slag te gaan. In deze adventure mode volg je Crash en zijn vrienden die een uitnodiging hebben gekregen van de kwaadaardige alien, Nitros Oxide. In deze uitnodiging verteld Nitros Oxide dat hij tegen de beste racer van hun planeet wilt racen. Als hij wint, dan vernietigd hij de planeet en als de racer van hem wint dan laat hij de planeet met rust. Om te bepalen wie de beste van de planeet is worden er verschillende races georganiseerd over de hele planeet waarbij alle Crash-personages van de partij zijn.

Je hebt in deze modus de keuze uit “Classic” en “Nitro-Fueled” waarbij je bij classic alleen met Crash Bandicoot kunt spelen en bij Nitro-Fueled juist met alle personages die je vrij hebt gespeeld. Hiermee is voor elke speler wel wat wils! Verder heeft het verhaal nieuwe filmpjes die zich tijdens je avontuur afspelen en je nog meer de wereld van Crash Bandicoot intrekken.

Ga voor goud!

Crash™ Team Racing Nitro-Fueled_20190620162949

Het spel dropt je na het begin in een kleine hub-wereld waarbij je naar verschillende portalen kunt rijden om daar een normale race, CTR Challenge of Crystal Challenge te starten. In deze modi verzamel je gouden bekers, relics en CTR-munten die je helpen de weg vrij te maken om zo je avontuur voort te zetten.

Naast de normale modi waarbij je tegen andere personages racet, tegen de tijd racet of kristallen verzameld, is er nog een modus: de boss race. Deze race is alleen toegankelijk als je genoeg gouden bekers hebt behaald in de klassieke races in de adventure modus. Hierin neem je het op tegen een baas die moeilijker is dan de andere personages waartegen je in dat gebied hebt gereden. Als je hem toch weet te verslaan speel je dit personage vrij en krijg je een sleutel om zo naar een nieuw gebied te kunnen rijden.

De Adventure modus is zodanig uitgebreid dat je er wel even zoet mee bent. Dit komt door de onwijs moeilijke tegenstanders die je in de normale races tegenkomt, waardoor je een race tientallen keren opnieuw moet doen. Dit had ik vooral in het begin heel vaak, maar oefening baart kunst! Na een paar uurtjes spelen begon ik te wennen aan de mechanics en gingen de races mij langzaam makkelijker af. Dit moeilijkheidsniveau is zeker geen minpunt en daagt je uit om het spel zo goed mogelijk leren te begrijpen. Verder is het verhaal leuk en worden dankzij de filmpjes de personages van het Crash-universum tot leven gewerkt. Ook wordt je na elke voltooide race beloond met een sticker, kleur voor op je auto, een nieuwe auto of zelfs een nieuw personage!

Let’s get creative!

Ja je las het goed : Je kunt je eigen racewagen helemaal naar je eigen voorkeur aanpassen. Zo kun je stickers op je auto plakken, je auto een ander kleurtje geven of een hele andere auto pakken. Dit is echter nog niet alles: Je kunt in dit spel namelijk ook je personage aanpassen naar je eigen smaak met behulp van verschillende skins. De meeste skins kunnen ontgrendeld worden met het behalen van verschillende races. Alleen enkele skins zijn exclusief voor de winkel van dit spel: de “Pit Stop”. Tijdens je races verzamel je naast voorwerpen ook gouden munten die je in deze shop kunt uitgeven aan exclusieve skins, auto’s, kleuren en stickers. De manier waarop het spel de speler beloont voor het behalen van verschillende missies is een van de vele redenen waarom ik soms moeite had mijn controller neer te leggen.

Bommetje!

Mocht je tegen je vrienden willen racen is dit uiteraard ook een mogelijkheid. Met 26 speelbare personages en 31 tracks waarop je kunt racen, heb je meer dan genoeg keuze om een heleboel leuke avonden te hebben. Je hebt hier de keuze uit een “Single Race” waarbij je het in één race opneemt tegen je vrienden en hierin bepaalt wie de winnaar is of je kiest de “Cup Race” waarbij je in verschillende tracks achter elkaar racet. Mocht je het racen even zat zijn kun je samen met je vrienden stoom afblazen in de “Battle” optie. Zo kun je “Capture the flag”, “Deathmatch” en veel meer leuke modi spelen in dit gedeelte van het spel. Er is dus enorm veel keuze aan content voor elke soort racer. Ideaal voor een gameavond dus!

Je kunt jezelf ook uitdagen door deel te nemen aan de “Time Trial” modus waarin je het tegen jezelf kunt opnemen of tegen de geest van Nitros Oxide. Pas wel op: deze modus is heel moeilijk! Het racen tegen de geest van Nitros Oxide wordt gezien als iets dat je pas heel laat in het spel moet doen.

In het begin wat lag probleempjes maar…

In online neem je het op tegen spelers over de hele wereld in een mode van jouw keus, hierbij heb je de keuze uit normale races of een battle race. Het duurt niet lang voordat je andere spelers vindt en voordat je het weet kun je aan de gang. Een voordeel van de online modus is dat je hierin extra veel gouden munten kunt verdienen die je vervolgens weer kunt uitgeven in de Pit Stop. Verder is het natuurlijk altijd leuk om het tegen andere spelers op te nemen en te kijken hoe goed je daadwerkelijk bent. In het begin had ik wel last van lag waarbij de spelers de hele tijd teleporteerde door het scherm maar gelukkig was dit probleem al snel verholpen door een patch. Verder maakt dit spel ook gebruik van Leaderboards waarbij je kunt kijken of jij tot een van de beste behoort!

Crashing it!

De muziek is zoals gewoonlijk Crash-tastisch. Zo zijn alle bekende deuntjes van vroeger op een waanzinnig goede manier verwerkt in de remake. Hierbij blijven zowel de thema’s van de tracks als de stemmen van de personages dichtbij het “Crash Bandicoot”-gevoel. Iets wat je natuurlijk nooit zeker weet bij een remake.

Een nieuw jasje

Grafisch ziet de remake er echt heel goed uit. Zowel in handheld als docked presteert deze race game geweldig en heb ik nooit last gehad van grote frame drops of lage resolutie achtergronden. Ook de personages zelf zagen er gelikt uit met elk hun eigen hoge resolutie model. Hierbij zijn de makers dicht bij het originele design gebleven en is het karakter voor oude Crash Bandicoot-fans heel makkelijk te herkennen.

…Nog meer content?!

Last but not least: Dit spel maakt gebruik van Grand Prixes. Deze Grand Prixes zijn evenementen waarbij nieuwe personages, tracks, auto’s en meer worden toegevoegd. Het eerste evenement zal op 3 juli plaatsvinden en zal nieuwe personages bevatten waaronder Tawna, Spyro en nog veel meer! Het feit dat de makers steeds meer content blijven maken is een van de vele redenen waarom ik dit spel aan alle race-fans aanraad.

Conclusie

Crash Team Racing : Nitro Fueled is een ontzettend goed racespel die meer dan een berg aan content bevat welke als maar groter wordt. Naast een prachtige visuele remake bevat het spel ook nog eens een hele reeks aan nieuwe toevoegingen die het origineel niet had zoals personages, filmpjes en ga zo maar door. Heb je nog nooit een Crash Bandicoot-spel gespeeld? Dan heb je misschien niet zo een hele sterke band met de personages maar dit is geen enkel probleem. Ik garandeer je dat je met maar liefst één personage een klik zult hebben in dit spel! (Polar is de beste ijsbeer.)

Eindcijfer: 9,4