Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Preview] Rocket League: Radical Summer fase 2 en 3

Tijdens de E3 kon ik ook aan de slag met Rocket League. Ja, die game die al jaren uit is. Ik heb daar echter twee nieuwe tijdelijke modi alvast kunnen proberen.

Tijdens de E3 kon ik ook aan de slag met Rocket League. Ja, die game die al jaren uit is. Ik heb daar echter twee nieuwe tijdelijke modi alvast kunnen proberen.

Beide modi zullen tijdelijk beschikbaar komen tijdens het Radical Summer evenement wat nu gaande is. Dit evenement begon op 10 juni met de Blockbuster-fase. Hierin was een speciale Ghostbuster-modus beschikbaar. Dat is allang uit, het gaat dus nu om fase twee en drie van dit evenement.

Rocket League Spike Rush

Fase twee is 80’s Culture en zal verschillende nieuwe voorwerpen toevoegen die te maken hebben met de jaren 80. Het boeiendste is natuurlijk de nieuwe modus. Van 1 juli tot 22 juli zal de modus Spike Rush beschikbaar komen. In deze 3 vs. 3 modus zal iedereen de hele tijd het Spikes-voorwerp uit de Rumble-modus op z’n auto krijgen. Met de spikes kun je lekker makkelijk de bal vasthouden, en je zou dus denken makkelijk scoren. Niets is minder waar. Door de bal zie je namelijk amper waar je heen gaat en daarnaast als iemand met welke snelheid dan ook op je botst, explodeer je. Je kan dit voorkomen door de bal los te laten door tijdelijk je spikes in te trekken. Deze modus was enorm leuk en zorgde voor de nodige chaos in de game. Nadeel van de modus: hij is dus maar tijdelijk.

Fase drie is is 80’s Television de hoofdrolspeler. Auto’s gebaseerd op K.I.T.T. zullen dan beschikbaar komen en natuurlijk ook andere voorwerpen. Persoonlijk vond ik de modus hier een stukje minder boeiend. Deze modus is de Beach Ball. Hier is het 2 vs. 2, maar deze spelstand is eigenlijk al te maken door middel van de customization in een game. De bal is namelijk wat groter, valt minder snel naar beneden en heeft een curve als je schiet. Natuurlijk is deze modus gebaseerd op beachvolleybal, maar doordat je de spelmodus praktisch na kan bouwen, voelt die wat ongeïnspireerd aan, wat zonde is. De derde fase loopt van 22 juli tot 12 augustus.

Rocket League Beach Ball