Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Zelda: Link’s Awakening Switch vs Game Boy

Lijkt dit spel nog op de versie van 25 jaar geleden?

Tijdens de E3 kregen we weer wat nieuw beeldmateriaal van Zelda: Link’s Awakening voor de Switch. Verschillende kanalen hebben die gameplay vergeleken met het origineel.

We moeten nog drie maanden geduld hebben voordat we met deze klassieker aan de slag kunnen gaan. Tijdens de afgelopen E3 kregen we weer wat nieuw beeldmateriaal van deze game te zien. Hoewel het voor de oudere gamer allemaal vertrouwt aan zal voelen zijn er ook veel verschillen te vinden.

Verschillende YouTube kanalen hebben de beelden nu naast de originele versie van de Game Boy gelegd. Wat meteen opvalt is natuurlijk de grafische stijl die compleet anders is. Ook zien we dat er veel meer details toegevoegd zijn waardoor het spel nog meer gaat leven. Kijk je naar de dialogen dan zien we dat die nagenoeg gelijk zijn gebleven. Zo houdt Nintendo toch zo veel mogelijk vast aan het origineel.

Zo zie je bijvoorbeeld in de eerste scène al dat de kamer waarin Link nu wakker wordt veel gevulder is dan vroeger. Zo staat er nu een boom in de kamer en zijn de meubels gevuld met accessoires zoals potten, een snijplank, theepot en wat kopjes. Deze toevoegingen zijn we eigenlijk gedurende de hele game.

Heb jij 25 jaar geleden het origineel gespeeld? Of gaat dit spel een hele nieuwe ervaring worden wanneer het eind september uitkomt? Laat het ons weten in de reacties.