Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Maker Banjo-Kazooie was ‘mind-blown’ over Smash-aankondiging

Het was surreëel zijn personage in de vechtgame te zien.

Het was surreëel zijn personage in de vechtgame te zien.

Vorige week werden tijdens E3 de volgende Fighter Pass-personages aangekondigd: de helden uit de Dragon Quest-serie en Banjo-Kazooie van Rare. Steve Mayles, de bedenker van dat laatstgenoemde duo, werkt inmiddels niet meer bij Rare, dus was compleet verrast door de aankondiging. Op het YouTube-kanaal van Shesez is een interview met Mayles te vinden over de aankondiging. Grant Kirkhope, die voor de muziek schreef voor de originele N64-game, schoof ook aan.

Mayles zei dat het geweldig was om zijn creaties in Smash te zien, hij kon het niet geloven. Hij heeft de onthulling later op de dag ongeveer tien à twintig keer bekeken, om alles op te nemen wat er gaande was. Hij noemde het surrealistisch. Mayles noemde het onwerkelijk om de personages die hij twintig jaar geleden heeft gemaakt in hoge resolutie te zien, zoals hij ze oorspronkelijk had gemaakt. Het was raar en geweldig tegelijkertijd.

Kirkhope wist wel van de toevoeging van Banjo en Kazooie in Super Smash Bros. Ultimate. Hij was door het ontwikkelingsteam uitgenodigd om nieuwe arrangementen van zijn oude tracks te maken voor het nieuwe Spiral Mountain-level. Kirkhope noemde de onthulling absoluut perfect. Volgens hem heeft Nintendo de harten van mensen geraakt door de nostalgische toevoeging. Hij had niet verwacht dat mensen zo los zouden gaan door hun geluk. Kirkhope wist niet dat ze alleen zijn muziek zouden gebruiken bij de onthulling. Hij dacht dat ze ook andere muziekstukken zouden gebruiken, dus hij was blij verrast dat het allemaal zijn arrangementen waren.

Het volledige interview met Steve Mayles en Grant Kirkhope is hieronder te bekijken.