Vervolg op Breath of the Wild ontstaan door te veel DLC-ideeën

Aonuma spreekt zich uit over de totstandkoming van het vervolg op Breath of the Wild.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild verscheen als launch titel voor de Nintendo Switch en na de release verscheen ook de nodige DLC. In een interview met Kotaku laat onwikkelaar Aonuma  weten dat er zoveel ideeën ontstonden voor nieuwe content, dat dit zorgde voor de beslissing om een vervolg te gaan maken.

Aonuma liet tevens weten dat zijn team aanvankelijk alleen dacht aan het uitbrengen van DLC. Later veranderde deze zienswijze, mede doordat je met DLC eigenlijk alleen nieuwe data toevoegt aan een nieuwe titel. Echt grote veranderingen kun je daar volgens hem niet mee toevoegen. Aonuma hintte eerder al naar co-op in een vervolg en dit zou dan ook zomaar eens een van de veranderingen kunnen gaan worden. Vooralsnog is onduidelijk op welke termijn het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild naar de Nintendo Switch komt.

Geef een reactie