[Review] Final Fantasy VII A Symphonic Reunion

Zo’n 23 jaar geleden kwam Final Fantasy VII uit. Dit jaar is de game voor het eerst op de Switch verschenen en volgend jaar zal de Remake verschijnen. Tijd voor een speciale gebeurtenis volgens Square.

A Symphonic Evolution is een nieuw concert van Square Enix welke een tribuut moet zijn aan de muziek van de klassieke Final Fantasy game en dat was het ook min of meer.

Dolby Theater

The good

Het fijne aan FF VII is dat het zo een enorme game is met zo ongelooflijk veel muziek dat dat in een concert van anderhalf uur bijna niet te proppen is. De muziek die ze echter hebben gekozen om te spelen werd erg goed uitgevoerd en het publiek werd er volledig in meegezogen. Hetzelfde geldt voor de piano solo’s. Tijdens het spelen van de muziek zag je op een groot scherm achter het orkest verschillende game beelden van het originele spel of van een van de spinoffs. Net wat toepasselijker was. Op het einde werd het publiek nog getrakteerd op de nieuwe FFVII Remake trailer en de onthulling van de releasedatum.

The bad

Wat ik eeuwig zonde blijf vinden is het gebruik van de MIDI bestanden. Om een nummer zag je een stukje van de game op een groot scherm met daarbij horende muziek. Nu denk je misschien ja logisch muziek die bij de gameplay hoort, ware het niet dat het een concert is wat geadverteerd wordt als een symfonische reünie. Het afspelen van de oorspronkelijke bestanden is niks symfonisch aan. Een aanpak als met Symphony of the Goddesses zou vele malen beter zijn geweest. Eigen rendities maken van bekende themas en compilaties maken van gameplay beelden. Tickets waren namelijk vanaf 75$ verkrijgbaar en dan is het gebruik van zoveel MIDI gewoon zonde.

FFVII A symphonic Reunion setup

Conclusie

Hoewel de orchestrale muziek geweldig was en de gameplay beelden enorm veel memorabele beelden lieten zien, is het totaal voor de prijs die er gevraagd werd gewoon te karig om het echt een geweldige ervaring te noemen. Square had veel meer uit het concert kunnen halen dan wat ze hebben gedaan.

Cijfer: 6,8

Jorden

22 jarige Nintendo nerd en Games&Interactie student aan de UU. Twitter: Jorden1506 YouTube: http://www.youtube.com/c/WePlayGames

Geef een reactie