Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

De DN-redactie bespreekt de E3 Direct na

Wat waren voor ons de hoogtepunten van de Direct?

Wat waren voor ons de hoogtepunten van de Direct?

En misschien minstens zo interessant, wat hebben wij gemist waarop we wel hadden gehoopt? De redactie van Daily Nintendo praat na over de E3 presentatie van Nintendo. Hieronder kun je van verschillende redactieleden hun mening vinden van de E3 Direct.

Praat je zelf ook mee? Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar wat jullie ervan vonden. Laat dat vooral even weten in de vorm van een reactie.

Randy

Al met al vond ik dat Nintendo een zeer sterke presentatie heeft neergezet waarin voor ieder wel wat wils voorbij kwam. Panzer Dragoon was voor mij zeker een van de hoogtepunten terwijl juist Pikmin 4 de grote ontbrekende titel was waar ik erg naar uitkeek. Naar Luigi’s Mansion kijk ik nu alleen nog maar meer uit de aankondiging dat Nintendo bezig is met een vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild maakte het feestje helemaal compleet. Een misschien wat minder ‘grote’ titel is de de Spyro-collectie maar ook hier ga ik straks maar al te graag mee aan de slag!

Ruben

Nintendo heeft weer flink punten gescoord. De presentatie begon al sterk met het nieuwe DLC-personage voor Super Smash Bros. Ultimate. De Dragon Quest-serie is zo legendarisch, de helden moesten ooit een plek op het Smash-podium krijgen. Om daarnaast Banjo en Kazooie na jaren van hopen en speculeren eindelijk aangekondigd te zien, is echt een droom die uitkomt. Tussendoor hebben we prachtige beelden gezien van Luigi’s Mansion 3, die wederom gaat voor de Pixar-achtige stijl van zijn voorganger, maar nu in een HD-jasje. De multiplayerstand ziet er ontzettend leuk uit en is natuurlijk ideaal op de Switch. Daarnaast kijk ik al erg uit naar Animal Crossing – New Horizons die volgend jaar verschijnt, want het ziet er naar uit dat de creativiteit van de speler nu nog meer centraal staat dan ooit tevoren. Er is eigenlijk te veel om op te noemen: van de grote lading RPG’s als Ni no Kuni en Dragon Quest XI tot de aankondiging van een vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Mijn Nintendo Switch-bibliotheek zal flink worden uitgebreid dit komende jaar.

Joey

Heel veel RPG’s zoals Dragon Quest, Ni No Kuni, Trials of Mana, Astral Chain maakte deze presentatie al helemaal geweldig voor mij. Als een liefhebber van het RPG-genre kon het in principe niet beter worden. Alleen toen werd de presentatie nog beter door de aanwezigheid van een spel waar ik echt al heel lang naar uitkijk: Animal Crossing New Horizon. Zelf had ik niet gedacht dat we een trailer zouden krijgen bij deze E3, en mijn hoop voor een trailer werd eigenlijk steeds kleiner naarmate de presentatie aan de gang was. Gelukkig kwam Animal Crossing nieuws al snel als een van de laatste paar titels die aangekondigd waren en mijn dag kon echt niet meer stuk. Zelf kijk ik ook heel erg uit naar Luigi’s Mansion 3 en Mario & Sonic Olympics Tokyo voor de multiplayer. Dit waren voor mij vooral de hoogtepunten. Als ik echt alles moet benoemen waar ik naar uitkijk het komende jaar dan zijn we wel even bezig haha. Het was een hele sterke presentatie en ben blij dat ik een eigenaar ben van een Nintendo Switch. Bedankt Nintendo!

Jop

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: Ik baalde ontzettend toen ik zag dat Animal Crossing uitgesteld is naar 2020. Viel de gehele Direct daardoor tegen? Zeker niet! De nieuwe trailers voor reeds aangekondigde spellen als Luigi’s Mansion, Fire Emblem en Link’s Awakening hebben er voor gezorgd dat ik nog meer zin heb om aan de slag te gaan met die games. Ook aankondigingen van The Wither 3 en Spyro lieten mijn hart sneller kloppen. De grootste nieuwe aankondiging voor mij was toch wel het vervolg op Breath of the Wild. Ik denk dat niemand deze echt aan had zien komen en ik kan niet wachten om meer te zien van dit spel!

Menno

Gisteravond tijdens de Nintendo Direct zijn er behoorlijk wat spellen aangekondigd. Waar ik het meest enthousiast van werd was Luigi’s Mansion 3. De eerste twee delen waren echt geweldig en de volgende titel ziet er ook weer supermooi uit. Ik ben er alleen nog niet helemaal uit wat ik nou van de implementatie van de slijmerige Gooigi vind. En trouwens, wat een einde zeg, wauw! Het was voor mij en waarschijnlijk een heleboel andere fans een grote verrassing dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild een vervolg gaat krijgen. Nu is het afwachten tot we meer informatie krijgen, maar het zal vast fantastisch worden!

Robin

De Direct begon natuurlijk met de Dragon Quest-onthulling, ik ben erg blij dat je als de held van Dragon Quest VIII kan spelen, één van mijn favoriete JRPG’s. Luigi’s Mansion 3 ziet er ook erg leuk uit en ik kan niet wachten om die te gaan spelen. Het tweede deel op de 3DS vond ik erg leuk. En dan Animal Crossing, waar ik het meest naar uitkeek! Wat ziet het er leuk uit, vooral de mogelijkheid om spullen buiten neer te zetten. Helaas uitgesteld naar 2020, maar ik had het eigenlijk al verwacht aangezien de grote 2019 line-up die Nintendo al voor ons in petto heeft. Gelukkig wordt er nu extra tijd in gestoken en kan ik niet wachten om komende maart mijn Animal Crossing-cartridge niet meer uit mijn Switch te halen. Toen nog de Banjo-Kazooie onthulling waar ik super blij van werd. Als allerlaatste nog de aankondiging van een Breath of the Wild-vervolg. Nintendo heeft de E3 gewonnen.