[E3] The Witcher 3 komt naar de Switch

Het is al weer vier jaar geleden dat gamers voor het eerst konden genieten van The Witcher 3. Vanaf binnenkort kan het ook onderweg op de Nintendo Switch.

Vlak voor de E3 waren er al enkele geruchten dat The Witcher 3: Wild Hunt naar de Nintendo Switch zou komen. Er waren echter ook mensen die aangaven dat dit spel te zwaar zou zijn voor Nintendo’s hybride systeem. Blijkbaar heeft het team achter dit spel het toch voor elkaar gekregen.

In de E3 kregen we wat eerste beelden te zien van het spel. In de aankondigingstrailer zien we beelden die gemaakt zijn vanaf de Nintendo Switch. Het gaat dus niet om beelden uit eerder verschenen versie. Zo krijg je meteen een indruk hoe het spel er uit zal komen te zien.

Ook zijn er een aantal beelden te zien waarop je de Switch in handheld modus afgebeeld wordt. Op die manier is duidelijk te zien op welke schaal alles afgebeeld is.

Een exacte releasedatum is nog niet bekend gemaakt maar in de trailer is wel te zien dat het spel nog in 2019 uit zal moeten komen. Wanneer het spel dan verschijnt krijg je niet enkel het basisspel maar ook een hele hoop aan eerder uitgebrachte DLC. De makers beloven ruim 150 uur aan speeltijd.

Is The Witcher 3 een spel wat jij gaat halen? Laat het ons weten in de reacties.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

4 gedachten over “[E3] The Witcher 3 komt naar de Switch

 • 11/06/2019 om 19:10
  Permalink

  Ik heb hem helemaal gespeeld op de Xbox en heb er bijna 200 uur in zitten. Zeker de moeite waard dit spel, als je de clunky controls even voor lief neemt 🙂 Oh, en de enorme laadtijden natuurlijk. Maar absoluut een aanwinst voor de Switch.

 • 11/06/2019 om 19:27
  Permalink

  Vraag me wel af hoe goed die loopt. Lever graag wat graphics in voor soepele combat.
  Zelf nog nooit aan begonnen, en ik weet ook niet of ik hieraan begin, mede omdat de tijd die erin kan stoppen en ook grotendeels omdat er veel goeds aankomt (wat mij meer trekt dan de witcher setting).

 • 11/06/2019 om 19:45
  Permalink

  Twee keer op pc uitgespeeld, een van de beste moderne spellen die ik gespeeld heb. Na het spelen hiervan alle boeken gelezen(games zijn een vervolg op een boekenserie) en eerdere delen gespeeld.

  Kan het iedereen van harte aanraden!

 • 12/06/2019 om 16:46
  Permalink

  Die koop je nu voor een prikkie voor de PS of Xbox. Daar ga ik geen volle mep voor betalen op de Switch. Voor mij geen remakes. Maar hey ieder zijn ding. Een topgame is het zeker.

Geef een reactie