Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[E3] Pokémon Sword en Shield krijgt geen National Dex

Niet alle Pokémon zullen te vangen of over te zetten zijn.

Niet alle Pokémon zullen te vangen of over te zetten zijn.

De grote E3-presentatie is misschien voorbij, maar tijdens Nintendo Treehouse Live worden genoeg andere zaken onthuld. Tijdens het Pokémon Sword & Shield-segment werd meer bekend gemaakt over de compatibiliteit tussen de nieuwe games en oude titels via de Pokémon HOME-app.

Tijdens de demonstratie van de game vertelden de ontwikkelaars dat ze zich bij Pokémon Sword en Shield willen focussen op een kleinere groep Pokémon. Dit heeft te maken met de balancering van de gevechten en de details die ze in de beschikbare Pokémon willen stoppen. Concreet betekent dit dat er enkel een Galar Pokédex in Sword en Shield zal zitten, geen National Dex met alle Pokémon erin. Zelfs met de Pokémon HOME-app zul je niet-beschikbare Pokémon niet kunnen overzetten naar de nieuwe games.

Game Freak hoopt dat fans deze beslissing begrijpen. Met de inmiddels meer dan 800 Pokémon wordt het steeds moeilijker om de game optimaal te balanceren en alle Pokémon zo goed mogelijk tot leven te brengen. Wel beloven de ontwikkelaars dat de Galar Pokédex behoorlijk volgepropt is en het moeilijk wordt alle Pokémon te vinden en vangen.