Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[E3] Nintendo Direct recap

Met zoveel aankondigingen deze avond heb je vast iets gemist. Lees alles rustig na in dit overzicht.

Wat een avond. Veertig minuten aan (nieuwe) games, trailers en details van reeds aangekondigde spellen. Lees hier alles rustig terug.

Het was een drukke avond voor de redacteurs van Daily Nintendo. Meteen na afloop van (of soms zelfs al tijdens) de Direct is al het nieuws verwerkt in verschillende artikelen. Omdat er zo veel nieuws was zijn de eerste berichten alweer van de hoofdpagina verdwenen. In dit artikel zal alles samengevat worden. Wil je meer weten over een bepaalde game? Klik dan op de link om naar het volledige artikel te gaan.

Een smashend begin

De Direct begon met een scène die zo uit een actiefilm zou kunnen komen. Een aantal bekende vechters van Super Smash Bros vocht het met elkaar uit. Uiteraard verwees dit naar een nieuwe vechter, Nintendo brengt dit keer karakters uit Dragon Quest naar deze populaire fighter.

Dit nieuws werd meteen opgevolgd met een aankondiging van Dragon Quest XI voor de Switch. Hiervan zal later ook meer te zien zijn in de Treehouse events.

Na dit smashende begin werd Bowser geïntroduceerd. Allereerst zagen we de bekende Bowser uit de Mario-serie maar het ging natuurlijk om Nintendo’s nieuwe Amerikaanse baas Doug Bowser. Na een kort voorstelrondje gingen we weer verder met de games!

Hello…., Maaaarrrio…..?

Nadat Doug Bowser van het scherm verdween hoorden we meteen de angstige stem van Luigi, roepend voor Mario. Dit ging natuurlijk over Luigi’s Mansion 3. Dit keer was hij echter niet alleen! Zijn vriend Gooigi is er ook bij.

Na Luigi’s Mansion zagen we iets bijzonders. Netflix brengt een game uit op de Switch. Niet de lang verwachtte Netflix app dus maar een echte game. Het gaat om The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics. Een game gepasseerd op de gelijknamige serie.

Hierna werd het tijd voor wat beelden van Link’s Awakening. Dit spel werd eerder al aangekondigd voor de Switch maar kreeg vandaag wat extra informatie. Zo is de releasedatum nu bekend, ook komt er een speciale editie uit van dit spel met in Europa een hele toffe steelcase.

Mana, Mana en nog eens Mana. De eerste drie spellen van de Secret of Mana serie zijn per direct speelbaar op de Nintendo Switch in het nieuw uitgebrachte “Collection of Mana“. Alsof dat nog niet genoeg Mana is komt ook Trials of Mana begins volgend jaar naar Nintendo’s hybride console.

Tijd voor wat andere games

Na deze reeks aankondiging sprak Nintendo de wat meer hardcore gamer aan met een aantal serieuzere games. Zo werd The Witcher 3 aangekondigd en zagen we meer beelden van het aanstaande Fire Emblem: Tree Houses.

Dat was nog niet alles, ook Resident Evil 5 en 6 zullen naar de Switch toe komen als optie voor de hardcore gamer. Ook Travis is terug van weggeweest, in deze Direct werd No More Heroes 3 aangekondigd voor een release in 2020.

Een ander spel waarbij de kogels je om de oren vliegen en de monsters uit elkaar spatten is Contra Rogue Corpse. Dit spel zal later deze zomer te verkrijgen zijn. Kan je nou echt niet wachten dan is er nu al een collectie met oude Contra spellen beschikbaar in de eShop.

Vervolgens schakelde we naar Daemon X Machina, een game waar we al vaak iets van gehoord hebben. Naast wat nieuwe beelden werd ook de releasedatum van 13 september nog even in beeld gebracht.

Met de aankondiging van Panzer Dragoon sloten we de reeks met heftige games weer even af.

Wat heeft Nintendo verder nog in petto?

Hoewel we vorige week nog de Pokémon Direct hadden werd ook nu even vooruit gekeken naar deze twee aanstaande spellen. Hoewel er tijdens de Direct niks nieuws te zien was kregen we kort daarna in een demo sessie wel twee nieuwe Pokémon te zien!

Na het Pokémon nieuws zagen we de nieuwe game van Platinum Games: Astral Chain. Dit spel komt op 30 augustus 2019 naar de Nintendo Switch toe. Hierna zagen we een game in samenwerking met Marvel. Het ging om Ultimate Alliance 3, The Black Order. Dit spel komt over een ruime maand uit en zullen we ook nog terug zien komen tijdens de Treehouse events.

Na een korte trailer van Cadence of Hyrule die overmorgen zal verschijnen gingen we door met Mario & Sonic op de olympische spelen! Ook in 2020 zullen deze twee gamehelden het weer tegen elkaar opnemen in diverse sporten.

De laatste tien minuten

Ondertussen hadden we ruim een half uur gehad en waren er nog tien minuten over. Zou Nintendo het beste tot het einde bewaard hebben…?

We zagen in ieder geval iets waar veel spelers lange tijd naar hebben uitgekeken: Animal Crossing voor de Switch. Hij heeft nu een officiële titel gekregen. Helaas is de releasedatum wel verschoven naar 2020.

Hierna kwam een “highlight reel” waarin een aantal spellen van Nintendo en hun partners in de schijnwerpers gezet werden. De games die voorbij kwamen waren:

Na deze highlight reel kregen we ook nog een ander nieuw personage voor Super Smash Bros. Niet alleen de helden uit Dragon Quest zullen hun opwachting maken, ook Banjoo-Kazooie is van de partij!

Dat was het dan

Met die aankondiging leek de Nintendo Direct voorbij. Het eindigde zoals het begonnen was, met Super Smash Bros. Toch was er nog één ding wat Nintendo voor ons achter had gehouden: De komst van een vervolg op misschien wel het meest geprezen spel van de Nintendo Switch: Breath of the Wild! Ja je leest het goed, er komt een sequel van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Veel is er nog niet bekend maar we konden wel vast een trailer zien!

Wat vond jij van de Nintendo Direct? Naar welk spel kijk je het meeste uit en welke aankondiging heb je gemist die je graag had willen zien? Laat het ons weten in de reacties. Wil je de gehele Direct nog eens terugkijken dan hebben we hier de gehele Direct voor jullie: