Jouw online Nintendo Magazine

[E3] Luigi’s Mansion 3 krijgt nieuwe informatie

Luigi krijgt een slijmerige dubbelganger!

Tijdens de E3 in 2018 werd dit spel al aangekondigd. Dit jaar kregen we in de Nintendo Direct een aantal nieuwe details rondom dit spel. Lees snel verder.

Het grootste nieuws van Luigi’s Mansion 3 is de nieuw uitvinding van Professor E. Gadd: Gooigi. Het gaat daarbij als het ware om een slijmachtige (gooey in het Engels, vandaar de naam) versie van Luigi zelf.

Doordat Gooigi uit slijm bestaat is hij in staat dingen te doen die voor Luigi zelf nooit mogelijk waren. Zo kan hij bijvoorbeeld makkelijk door smalle openingen heen bewegen.

Ook heeft E. Gadd de bekende stofzuiger weer voorzien van een flinke update. Dit keer is het modelnummer “G-00” en is hij weer wat uitgebreider dan zijn voorganger. Zo zit er een ontstopper in die je af kan schieten om zo op moeilijk bereikbare plekken te komen.

Niet alleen de uitrusting van Luigi is verbeterd ook kan hij zelf meer dan eerst. Zo is het tegenwoordig mogelijk om te springen, dit kan handig zijn wanneer die vervelende spoken je proberen van het tapijt af te gooien.

Wat we dan weer niet te zien kregen is een releasedatum. Wel weten we dat het spel nog steeds gepland staat voor ergens in 2019. Verwacht wordt dat dit spookachtige spel rond Halloween (eind oktober) uitgebracht zal worden maar Nintendo heeft dit vandaag nog niet bevestigd.

Wel gaven ze aan dat we in de Treehouse events nog gameplay konden verwachten. Wie weet komt er dan ook een releasedatum!