[REVIEW] Super Cane Magic ZERO

Eet alles wat je kunt vinden.

Super Cane Magic ZERO is een actie-RPG welke je met maximaal 4 spelers kunt spelen. Het spel is ontwikkeld door Team Evil en uitgebracht door Team Evil en Intragames. De titel is al even beschikbaar als Early Access op Steam en nu dus ook verkrijgbaar voor Nintendo’s hybride console. Is de Switch hiermee een goede actie-RPG rijker? Dat lees je in deze review.

Gameplay

Het verhaal speelt zich af in de magische wereld genaamd WOTF en draait om een tovenaar genaamd Cake. Hij toverde altijd allemaal taarten tot hij op een dag een salade at en daardoor stierf. Zijn hond genaamd AAAH! zat naast de tovenaar en terwijl dit gebeurde werd het diertje op magische wijze een magische hond. De magie liep echter flink uit de hand waardoor hij de wereld in gevaar brengt. Dan vallen er vier ‘helden’ uit de hemel om de wereld alsnog de redden. Kun jij de magische hond AAAH! stoppen?

Je begint met het uitkiezen van een van de vier personages die aan het begin aanwezig zijn. Ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen zoals sterker zijn en objecten verder kunnen gooien. Nadat je bent neergevallen op aarde weet je niet meer hoe je heet en waar je bent. Door de politie wordt je dan meegenomen naar de gevangenis. Hier moet je uit ontsnappen en door middel van afbeeldingen worden de basistechnieken uitgelegd zoals het gooien en eten van voorwerpen. Ook leer je hoe je moet slaan met één van de vele verschillende wapens. Toch zul je ongetwijfeld best wel even moeten wennen aan de besturing. Bijna met elke knop op de Joy-Con kun je namelijk iets doen. Ik kwam er bijvoorbeeld na vier uur pas achter dat je door middel van een knop gemakkelijk van wapens kon verwisselen, iets wat niet werd uitgelegd in het spel.

Zoals beschreven is Super Cane Magic ZERO een actie-RPG en dus zul je veel moeten vechten. Als je tijdens gevechten veel schade hebt opgelopen kun je voorwerpen opeten om er zo weer iets bovenop te komen, maar pas wel op met wat je eet. Een appel, banaan of zelfs een gieter is helemaal prima, maar een bom of zaag zou ik niet opeten omdat dit veel schade aanricht. De verhaallijn van dit spel duurt langer dan 20 uur en zit vol met grappige tekst en easter eggs. Dit zorgt voor een erg leuke ervaring buiten de iets wat serieuze gevechten om.

Helaas is het spel niet altijd even stabiel. Tijdens mijn speelperiode heb ik een paar ik meegemaakt dat het spel plotseling een kleine hapering had. Het is mij zelfs een keer overkomen dat het spel crashte. Hopelijk is het mogelijk dat de titel door een update stabieler kan worden gemaakt. Ook zijn de laadtijden erg lang, soms wel langer dan één minuut. Als je een lange tijd in een grote omgeving zit maakt dit niet zoveel uit, maar als je in het dorp zit en daarvan uit ergens anders heen moet, heb je kort achter elkaar erg lange laadschermen. Wel zie je hier grappige tekst, maar de laadtijden blijven lang.

Inderdaad, je vecht hier met een deur.

Congratulastication!

Door te vechten zorg je ervoor dat je personage uiteindelijk in level omhoog gaat. Als dit gebeurt krijgt je zogeheten believe-points. Hiermee kun je je personage nog sterker, sneller of nog krachtiger maken. Naar mate je verder komt in het verhaal krijg je er een nieuw kopje bij. Hiermee krijg je nieuwe specialiteiten en kun je weer verder gaan met sterker worden. Je hebt echt het idee dat je je eigen unieke personage aan het ontwikkelen bent wat een voldaan gevoel geeft.

Speel samen met je vrienden

Buiten het avontuur dat je alleen kunt beleven, is er ook een mogelijkheid om het spel samen met vrienden te spelen. Jammer genoeg kan dit alleen offline. Je zult dus een vriend moeten uitnodigen om samen te kunnen spelen. Toch heeft dit natuurlijk ook wel wat, maar het had naar mijn mening wel leuker geweest als je op elk moment tegen een willekeurig persoon de strijd online aan kon gaan.

Maar wordt het spel niet makkelijker met meerdere mensen? Nee hoor, zeker niet. Het spel weet namelijk met hoeveel spelers je het speelt en past zich hier naar aan. Zo zijn de vijanden bijvoorbeeld een stuk lastiger omdat je die dan met twee of drie personen kunt verslaan. Ook krijg je meer items zodat elk personage zichzelf sterker kan maken.

Audiovisueel

Super Cane Magic ZERO maakt gebruik van goede en swingende muziek welke na een korte tijd al in je hoofd blijven hangen. Wel kan de muziek, als je een tijdje in een zelfde gebied zit, gaan vervelen omdat je alsmaar dezelfde deuntjes hoort. Het spel is getekend door de Italiaanse tekenaar Sio. Hij heeft gezorgd voor deze leuk uitziende kleurrijke cartoon-stijl. Je ziet deze stijl niet vaak bij dit soort spellen, maar het heeft erg goed uitgepakt.

Conclusie

Je krijgt met deze titel een leuke speelervaring met een verhaal vol met humor. De believe-points zorgen ervoor dat je echt het gevoel krijgt dat je een uniek personage creëert. Toch is het wel jammer dat het spel op dit moment nog niet helemaal stabiel is, maar dat neemt er niet van weg dat je ongetwijfeld veel plezier gaat hebben met deze game.

Eindcijfer: 7,5

Geef een reactie