[Special] Hands-on met de nieuwe Pokémon TCG set

Het Pokémon Trading Card Game (TCG) is nog steeds het populairste TCG ter wereld. Over de jaren heen zijn er duizenden kaarten uitgekomen en ook nu is er een nieuwe uitbreiding. Ik mocht naar Hilversum om ermee aan de slag te gaan.

In mijn jongere jaren heb ik enorm fanatiek de kaarten gespaard. Alleen ik had het echte spel erbij dus nooit gespeeld. Gelukkig was ik niet de enige en kregen we uitleg van een heuse Pokémon Professor. Een officiële professor heeft een speciaal examen afgelegd om vervolgens officiële wedstrijden te mogen scheidsrechteren. Onze professor, Kelly, begon de uitleg met wat er nieuw is in deze uitbreiding waarna we zelf aan de slag mochten met basisdecks.

Voor ik wat vertel over het potje eerst wat meer details over deze set. De set Unbroken bonds bevat 214 kaarten waaronder nieuwe tag teams, GX kaarten, nieuwe trainers en nieuwe energy kaarten. Als je de artwork wilt zien raad ik aan de lijst op Serebii te bekijken welke je hier vindt.

Unbroken Bond themadeck

Tijdens het spel legde Kelly uit dat er drie verschillende soorten speelwijzen zijn. Regular, Expanded en Unlimited. De regelsets bepalen voornamelijk welke kaarten er in een deck mogen zitten. Regular is het beperkste, expanded mag je alles tot en met het begin van Black & White series gebruiken. Als laatste in Unlimited mag alle kaarten gebruiken waaronder dus ook je generatie 1 kaarten

Tijdens deze middag speelden we dus volgens de Regular regels aangezien we alleen gebruik maakten van de meest recente uitbreiding. Nadat we beiden een thema deck hadden gekregen konden we van start gaan en spelenderwijs leerden wij het spel kennen wat verrassend makkelijk ging. De kern voor een goede pot is het goed balanceren van Basic Pokémon, evoluties, energy kaarten en trainer kaarten (en natuurlijk een beetje geluk met welke kaarten je pakt). Ik had gelukkig aangezien allebei onze decks even goed gebalanceerd waren wat meer geluk met het pakken van mijn kaarten en heb beide potjes die wij speelden gewonnen. Shout-out naar mijn maatjes, Stunfisk, Dodrio en Magnezone.

Pokémon Unbroken Bonds

Mocht je willen beginnen met het spelen zou ik zelf een themadeck kopen om al een goed gebalanceerd deck te hebben. En daarna uit te breiden met boosters terwijl je goed oplet dat je bijvoorbeeld geen fighting Pokémon erin stopt zonder dat je fighting energy kaarten hebt.

Jorden

22 jarige Nintendo nerd en Games&Interactie student aan de UU. Twitter: Jorden1506 YouTube: http://www.youtube.com/c/WePlayGames

4 gedachten over “[Special] Hands-on met de nieuwe Pokémon TCG set

 • 20/05/2019 om 17:34
  Permalink

  Tijdje Yu-Gi-Oh gespeeld en dit soort kaart spellen zijn, naast het verzamelen, leuk om te spelen als:
  Je kan bijhouden hoe en wat ‘goed/bruikbaar’ is, wat met steeds nieuwe expensions moeilijker en moeilijker wordt;
  Je vrienden hebt om het samen mee te spelen (of bereidt zijn om naar een shop te gaan);
  Je redelijk wat te besteden hebt, wekelijks 1 of 2 pakketjes komen zat er destijds wel in;

  Digitaal kaartspellen verhelpen een paar van bovenstaande punten, maar zijn ook eigenlijk weet niet te vergelijken…

  • 20/05/2019 om 18:26
   Permalink

   Voor elk pakje wat je nu koopt krijg je sws kaarten voor de online versie dus dat is in elk geval meegenomen 🙂

 • 21/05/2019 om 07:19
  Permalink

  “Het Pokémon Trading Card Game (TCG) is nog steeds het populairste TCG ter wereld.”

  Magic is toch by far de populairste tcg?

  • 21/05/2019 om 11:52
   Permalink

   Hmm Ik had laatst ergens een bericht ontvangen dat Pokémon nog steeds het grootst was. Misschien dat qua competitie Magic wat groter is, maar qua sales zal Pokémon denk ik sws ruim winnen. Kan even de bron ervan niet terugvinden zal nog even verder zoeken.

Geef een reactie