Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Special] Hands-on met de nieuwe Pokémon TCG set

Pokemon Unbroken Bonds logo
Over de jaren heen zijn er duizenden Pokémon kaarten uitgekomen en ook nu is er een nieuwe uitbreiding. Ik mocht naar Hilversum om ermee aan de slag te gaan.

Het Pokémon Trading Card Game (TCG) is nog steeds het populairste TCG ter wereld. Over de jaren heen zijn er duizenden kaarten uitgekomen en ook nu is er een nieuwe uitbreiding. Ik mocht naar Hilversum om ermee aan de slag te gaan.

In mijn jongere jaren heb ik enorm fanatiek de kaarten gespaard. Alleen ik had het echte spel erbij dus nooit gespeeld. Gelukkig was ik niet de enige en kregen we uitleg van een heuse Pokémon Professor. Een officiële professor heeft een speciaal examen afgelegd om vervolgens officiële wedstrijden te mogen scheidsrechteren. Onze professor, Kelly, begon de uitleg met wat er nieuw is in deze uitbreiding waarna we zelf aan de slag mochten met basisdecks.

Voor ik wat vertel over het potje eerst wat meer details over deze set. De set Unbroken bonds bevat 214 kaarten waaronder nieuwe tag teams, GX kaarten, nieuwe trainers en nieuwe energy kaarten. Als je de artwork wilt zien raad ik aan de lijst op Serebii te bekijken welke je hier vindt.

Unbroken Bond themadeck

Tijdens het spel legde Kelly uit dat er drie verschillende soorten speelwijzen zijn. Regular, Expanded en Unlimited. De regelsets bepalen voornamelijk welke kaarten er in een deck mogen zitten. Regular is het beperkste, expanded mag je alles tot en met het begin van Black & White series gebruiken. Als laatste in Unlimited mag alle kaarten gebruiken waaronder dus ook je generatie 1 kaarten

Tijdens deze middag speelden we dus volgens de Regular regels aangezien we alleen gebruik maakten van de meest recente uitbreiding. Nadat we beiden een thema deck hadden gekregen konden we van start gaan en spelenderwijs leerden wij het spel kennen wat verrassend makkelijk ging. De kern voor een goede pot is het goed balanceren van Basic Pokémon, evoluties, energy kaarten en trainer kaarten (en natuurlijk een beetje geluk met welke kaarten je pakt). Ik had gelukkig aangezien allebei onze decks even goed gebalanceerd waren wat meer geluk met het pakken van mijn kaarten en heb beide potjes die wij speelden gewonnen. Shout-out naar mijn maatjes, Stunfisk, Dodrio en Magnezone.

Pokémon Unbroken Bonds

Mocht je willen beginnen met het spelen zou ik zelf een themadeck kopen om al een goed gebalanceerd deck te hebben. En daarna uit te breiden met boosters terwijl je goed oplet dat je bijvoorbeeld geen fighting Pokémon erin stopt zonder dat je fighting energy kaarten hebt.