[Review] Saints Row: The Third

Switch-eigenaren hebben dan wel geen GTA, maar de gameplay van Saints Row komt aardig in de buurt. Of het echter een waardige vervanger is lees je hier.

Het verhaal van Saints Row begint wanneer jouw bende, de Saints, een enorme reputatie hebben opgebouwd en eigenlijk eerder een soort idolen zijn geworden. Totdat een bankoverval fout gaat en je wordt opgepakt door de concurrent, The Syndicate. Nadat je bent ontsnapt is jouw invloed zo goed als weg en is het dus aan jou om de Saints weer op het speelveld neer te zetten.

Oorspronkelijk komt deze game alweer uit 2011 en helaas is dat wel te merken. Ondertussen zijn er redelijk wat games die een fijnere gameplay ervaring bieden doordat onder andere de besturing een stuk fijner werkt.

Saints Row The Third screen

Zo voelt het richten van je geweer aan alsof er totaal geen finetuning is gedaan. Het voelt erg stroef en duurt lang om te richten. Na alle shooters op de Switch die motion aiming hebben, voelt het missen ervan wel extra naar. Gelukkig is echter niet alles slecht, je kan namelijk zodra je in het water beland in een keer terug naar de kant komen door X in te drukken. Of wat ik persoonlijk echt hemels vind, is de toevoeging van een sprintknop. Hierdoor hoef je niet zoals in GTA de hele tijd te button mashen om te rennen.

Qua kwantiteit ontbreekt het niet bij de full package. Het spel zit werkelijk barstensvol content zodat je echt een lange tijd zoet bent om het allemaal te spelen of gewoon om te klooien met de mogelijkheden in voertuigen en wapens.

Hoewel veel van de gameplay lijkt op GTA heeft het wel echt een eigen karakter. Saints Row gebruikt namelijk nogal over de top humor, daarnaast zorgt de grafische stijl voor een andere sfeer en gebruik je onmogelijke wapens. Het is dan ook zeker niet zo realistisch bedoeld als GTA.

Saints Row The Third screen

Grafisch gezien ziet de game er prima uit. Hoewel het niet de hoogste kwaliteit heeft, is dat ook niet echt erg in de stijl waarin het gemaakt is. Qua uiterlijk is er dus ook niks mis mee. Helaas zit hier wel een addertje onder het gras, de beelden krijgen namelijk een verschrikkelijke framerate wanneer er veel op het scherm gebeurt. Laat staan in de horde modus, Whored-mode. Je kan dan bijna net zo goed een powerpoint presentatie openen.

Conclusie

Het spel doet een goede poging om een GTA-achtige ervaring aan Switch eigenaren te geven. Helaas komt het echter iets tekort mede door clunky besturing wat de ervaring minder maakt. Gelukkig staat daar wel een hele hoop gameplay content tegenover en heeft het spel, hoewel het in eerste instantie een beetje op GTA lijkt, een heel eigen karakter.

Cijfer: 6.5

Jorden

22 jarige Nintendo nerd en Games&Interactie student aan de UU. Twitter: Jorden1506 YouTube: http://www.youtube.com/c/WePlayGames

Eén gedachte over “[Review] Saints Row: The Third

Geef een reactie