Pokémon Go krijgt nieuwe Pokémon en meer

Vanaf vanmorgen verschijnen er ineens een hoop nieuwe Pokémon in Pokémon Go. Daarnaast zijn er ook nieuwe items te koop en is er vandaag weer een community day!

Nieuwe Pokémon

Laten we beginnen met het meest interessante nieuws. Er zijn namelijk weer een aantal nieuwe Pokémon toegevoegd van de vierde generatie. Hierdoor is deze nu bijna compleet. Veel van de Pokémon die toegevoegd zijn hebben meerdere vormen waardoor het lang onduidelijk was hoe Niantic dit zou gaan implementeren. Nu ze er eindelijk zijn weten we hoe ze het gedaan hebben.

Laten we beginnen met Cherubi en Cherrim. Deze zijn beide in het wild te vangen. De laatste van deze twee kent twee verschillende vormen, een Overcast en een Sunshine vorm. Waarschijnlijk kan je deze vinden afhankelijk van het weer in jouw omgeving.

Dan heb je Shellos en diens evolutie Gastrodon. Shellos is in het wild te vangen terwijl Gastrodon alleen te verkrijgen is via een evolutie (50 candy’s). Er zijn twee varianten van Shellos, een roze en een blauwe. Deze zijn regionaal en zitten op dezelfde manier verdeeld als Illumise en Volbeat.

Alle nieuw toegevoegde monsters van de vierde generatie in Pokémon Go

Bij Burmy hebben we helemaal te maken met een bijzonder geval. Deze Pokémon kent namelijk drie verschillende vormen. Op dit moment lijken alle vormen voor te komen in het wild overal ter wereld. Wanneer je een vrouwelijke Burmy evolueert (50 candy’s) krijg je een Wormadam, deze kent ook drie verschillende vormen. Evolueer je een mannelijke Burmy dan krijg je Motham en die is voor iedere Burmy vorm gelijk.

Tot slot hebben we nog Gible en Hippopotas, deze zijn in het wild te vangen en kan je met genoeg candy evolueren. Hippopotas is er in twee kleuren maar dat heeft niks te maken met een Shiny. Zijn vrouwelijke variant heeft gewoon een ander kleurenschema dan de mannelijke variant.

Nieuwe items

Naast deze flinke update in het aantal Pokémon zijn er ook drie nieuwe items op de markt gebracht in Pokémon Go. Het gaat hier om verschillende Lure modules. De standaard Lure module kende we al maar er zijn nu drie varianten bijgekomen. Een ‘Mossy’ Lure, ‘Glacial’ Lure en een ‘Magnetic’ Lure. Naast het feit dat deze lures extra Pokémon aantrekken van een bepaald type hebben ze ook nog een andere functie.

Zo zien de drie nieuwe Lure Modules eruit.

Sommige Pokémon kunnen in de buurt van zo’n Lure namelijk evolueren in een nieuwe vorm. Hiermee is het aantal nieuwe Pokémon dat in het spel zit dus eigenlijk nog iets groter dan de hierboven genoemde toevoegingen. De volgende Pokémon kan je krijgen door te evolueren bij zo’n Lure module:

  • Galceon (Eevee evolueren bij Glacial Lure + 25 candy)
  • Leafeon (Eevee evolueren bij Mossy Lure + 25 candy)
  • Magnezone (Magneton evolueren bij Magnetic Lure + 100 candy)
  • Probopass (Nosepass evolueren bij Magnetic Lure + 50 candy)

Deze Lures zijn in de Pokémon Go winkel te koop voor 200 coins en werken een half uur lang. Je kan ook gebruik maken van iemand anders die een Lure geplaatst heeft dus als je zelf geen coins hebt maar wel wil evolueren moet je op zoek gaan naar deze lures!

Community Day

Daarnaast is het vandaag ook nog eens Community Day. Op deze dag staat altijd één Pokémon Centraal. Vandaag is dat Torchic. Deze Pokémon zal tussen 3 en 6 uur vanmiddag veel vaker in het wild voorkomen. Ook is het dan mogelijk om een speciale shiny variant te vinden. Evolueer je ergens tussen 3 en 7 vanmiddag je Torchic naar een Blaziken dan krijg hij ook nog eens een nieuw move, namelijk Blast Burn.

Een andere leuke bijkomstigheid aan Community Days is dat Lures drie uur lang werken in plaats van een half uur. Hopelijk werkt dit ook voor de zojuist uitgebrachte Lures. Het loont dus zeker de moeite om vanmiddag even de deur uit te gaan op zoek naar Torchics, nieuwe Pokémon en speciale Lures. Dus ga je telefoon snel opladen en dan wensen wij je vast een hele fijne Pokémon Go (mid)dag!

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

Geef een reactie