Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Review] Tetris 99: Big Block DLC

Tetris 99
Wat kan je verwachten bij de aankoop van deze DLC?

Wat kan je verwachten bij de aankoop van deze DLC?

Voor wie nog niet bekend is met het spel, Tetris 99 is een game die je gratis kan downloaden in de Nintendo Switch eShop. Nu bestaat er ook een betaalde DLC voor het spel, Big Block genaamd en deze kost 9,99 euro. Nu is de vraag dan ook, is deze DLC de prijs waard of niet? Lees verder en ik geef je alvast mijn mening.

Eerst en vooral, wat is Tetris 99? Tetris 99 brengt alle nostalgie van de goede oude tijd terug met de klassieke Tetris deuntjes met een moderne twist. De blokken zien er uiteraard ook nog steeds hetzelfde uit. Liefhebbers van deze klassieker zullen zich dan ook meteen thuis voelen in het spel. De controls zijn nog steeds dezelfde, het enige grote verschil met het origineel, is dat je nu speelt tegen 98 andere personen, in plaats van maar enkele personen.

Wat is de Big Block DLC?

Via het gratis spel, kan je dus online spelen tegen andere mensen. Met de DLC aan de andere kant, zal je ook offline kunnen spelen. Het grote voordeel hieraan is dus ook dat je altijd en overal Tetris kan spelen. Offline zijn er nu twee modi bijgekomen om te spelen, de CPU Battle en de Marathon.

In de CPU Battle, zal je het opnemen tegen 98 computers, in plaats van andere mensen. In deze modus kan je de moeilijkheidsgraad aanpassen en het aantal K.O. Badges waarmee je start. De eerste moeilijkheidsgraden geven weinig uitdaging en zelfs de hoogste graad geeft niet zoveel uitdaging als de online versie. Ik kan me wel inbeelden dat dit een handige toevoeging is voor mensen die nog niet veel ervaring hebben met Tetris en graag hun strategie onder de knie willen krijgen. Echter vraag ik me wel af of iets meer ervaren spelers veel aan deze modus zullen hebben.

De Marathon aan de andere kant geeft veel meer uitdaging. Hier is het de bedoeling om zolang mogelijk te overleven of uiteindelijk de modus uit te spelen. Deze kan je instellen op twee verschillende standen: 150 lijnen en 999 lijnen. Dit is dus het aantal lijnen dat je moet laten verdwijnen om de modus uit te spelen. Ook kan je bij de optie van 150 lijnen aanpassen op welk level je het spel begint. En ik kan je vertellen, zelfs het laagste level met 150 lijnen is al vrij uitdagend om uit te spelen, laat staan de optie met 999 lijnen. Zowel voor beginners als voor spelers die uitdaging zoeken, is er dus wel iets te vinden in deze DLC.

Conclusie

De Big Block DLC geeft iets meer variatie aan Tetris 99 en zorgt ervoor dat je ook offline kan spelen. Zowel beginners als ervaren Tetrisspelers zullen uitdaging vinden in deze nieuwe modes. Het is een leuke toevoeging en spelers die maar niet genoeg krijgen van het spel en dit dan ook altijd en overal willen spelen, zullen blij worden van deze DLC. Het blijft natuurlijk wel een Tetris-game, met niet enorm veel variatie op het origineel. Vandaar dat ik de originaliteit helaas geen enorm hoge score kan geven.

Cijfer: 8,1