Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Marvelous hoopt Rune Factory 5 in het fiscale jaar 2020 uit te brengen

Marvelous geeft iets meer duidelijkheid over de release.

Marvelous geeft iets meer duidelijkheid over de release.

Begin dit jaar werd aangekondigd dat zowel deel 4 als 5 van de Rune Factory-serie naar Nintendo’s hybride console komen. terwijl Rune Factory 4 Special een remaster van Rune Factory 4 is, wordt deel 5 een compleet nieuw deel. Marvelous liet eerder al weten deel 5 ergens in 2020 uit te brengen maar is hier nu iets specifieker in. Het bedrijf hoopt de game in het fiscale jaar van 2020 te kunnen releasen, dat betekent dus ergens tussen april 2020 en maart 2021. Marvelous geeft met deze nieuwe informatie dan ook aan dat de game ook in 2021 kan verschijnen.

De Rune Factory-spellen kennen we vooral van de Nintendo DS, Nintendo 3DS en Wii. De spellen zijn het beste te omschrijven als een boerderijsimulatie gemengd met RPG-elementen. Over het vijfde deel in de serie is nog niet al te veel bekend.