Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Special] Smash Ball Team Cup 2019

Vorige week werd de Smash Ball Team Cup gehouden in Amsterdam en Jorden en ik waren erbij. Een kleine impressie van hoe het was lees je hier.

Vorige week werd de Smash Ball Team Cup gehouden in Amsterdam waar Robin en Jorden bij waren. Een kleine impressie van hoe het was lees je hier.

Op 4 en 5 mei waren in Amsterdam de finales van de Smash Ball Team Cup 2019. Het spectaculaire evenement bevond zich in de Beurs van Berlage. Smash Ball 2019 is een toernooi waar verschillende Europese landen tegen elkaar strijden voor de titel Europees kampioen. Het winnende team mag Europa vertegenwoordigen in Los Angeles op de E3 in juni. Op zaterdag zijn de groepbattles gespeeld en zondag de kwart-, halve- en echte finales.

Zaterdag

Toen we eenmaal binnen waren, zagen we hoe uitbundig Nintendo dit toernooi had uitgepakt. Overal hingen Super Smash Bros. Ultimate-posters en de speelzaal zag er mooi uit. Natuurlijk klonk voor het toernooi het welbekende hoofddeuntje van Smash. De sfeer zat er helemaal in.

Op zaterdag werden zoals ik al zei de teambattles gespeeld. Het team dat de eerste 3 matches had gewonnen zou het totale gevecht winnen. Het Nederlandse team, Triple SSS, bestond uit Supahsemmie (Ganondorf en Young Link), Skipper (Falco) en Space (Inkling). Nederland moest als eerste tegen België. Het eerste gevecht was gelijk een succes: Er werd twee tegen twee gespeeld met ieder 3 levens, maar Supahsemmie en Skipper wisten zo goed samen te werken dat ze beide geen levens hadden verloren. Nadat ze dik van België hadden gewonnen, was het tijd voor de strijd tegen Oostenrijk. Dit gevecht liep wat moeizamer en helaas verloren de mannen van Triple SSS. Geen nood aangezien ze in de teampoule zich als tweede wisten te plaatsen en door zouden gaan naar de kwartfinales. Nadat de andere teampoules gespeeld waren, werd er geloot. Nederland werd geloot tegen de winnaars van poule C: Scandinavië.

We hebben zaterdag tevens Triple SSS geinterviewed, deze zal begin volgende week online komen.

Zondag

Zondag was het dan eindelijk zover: de finales. Dat de finales begonnen was al meteen te merken aangezien het direct een stuk drukker al was. Bijna alle plekken waren bezet voordat de eerste kwartfinale van start ging.

Na een extreem spannende wedstrijd waarin de UK bijna Frankrijk het toernooi uit had gekregen, won favoriet Frankrijk alsnog na een enorme comeback.

Toen Nederland opkwam werd er het luidste gejuicht van de hele dag, logisch opzich met een voornamelijk Nederlands publiek. Nederland kon helaas de druk niet aan en maakte al snel een aantal fouten waardoor ze achter kwamen te staan. Hoewel ze hebben gevochten als een leeuw werden ze dan ook helaas in de kwartfinale door het Scandinavische team Popoff uit het toernooi gesmashed.

Na verschillende spannende potjes was het dan tijd voor de finale. Duitsland tegen Frankrijk. De onverwachte underdog tegen het team welke al het hele toernooi als de mogelijke winnaar werd gezien. Het werd dan ook een spannende pot waar Duitsland hun strategieën een aantal keer moesten aanpassen doordat Frankrijk hun mains ging gebruiken.

Uiteindelijk heeft Team Ehre uit Duitsland het toernooi gewonnen door in een zeer spannende match de favoriet Frankrijk en hun sterspeler Glutony te verslaan. Zij moeten dus op 8 juni Europa gaan vertegenwoordigen tijden het Smash Bros. World Championship in Los Angeles.

Al met al was het evenement zeer geslaagd en hopelijk ziet Nintendo nu hoe populair e-sports is en gaan ze deze opzet vaker gebruiken. Het mooiste aan het hele weekend was de sportiviteit van niet alleen de spelers, maar ook het publiek. Er werd gejuicht en geklapt voor alle teams ookal was het publiek voornamelijk Nederlands.