Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Baas van Sonic Team spreekt over mogelijke terugkeer Nights

Keert de droom van Nights-fans ooit toch nog eens terug?

Keert de droom van Nights-fans ooit toch nog eens terug?

SEGA heeft sinds het Saturn-tijdperk in totaal twee games uitgebracht in de Nights-serie. Oorspronkelijk verscheen de serie voor het eerst op de SEGA Saturn. Het was volgens veel fans een van de betere spellen op de Saturn die echter nooit de aandacht heeft gekregen wat het spel verdiende. De console van SEGA was immers niet bepaald een succes. Op de Wii bracht SEGA een nieuw deel uit genaamd Nights: Journey of Dreams maar ook hier bleef een groot succes uit. Daarna bleef het stil maar een nieuw deel in de toekomst lijkt niet uitgesloten.

De baas van Sonic Team, Takashi Iizuka, heeft in een interview met LADbible aangegeven de serie graag een nieuwe kans te willen geven. Ondanks dat er nog geen concrete plannen zijn hoopt hij Nights in de toekomst terug te kunnen laten keren.

In Nights beleef je platform-avonturen in Nightmare land samen net het personage Nights en verschillende kinderen. Je vliegt veelal door levels heen met het doel door zoveel mogelijk ringen heen te gaan. Zou jij de serie graag terug zien keren?


“So right now, Sonic is my main focus. But at some point, I’d love to return to Nights, as that was such a big part of my career. Sonic is very important to me, but Nights is very important to me, too. I really enjoy the game, so maybe in the future I can bring Nights back to people.”

Nights op de Wii