Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Detective Pikachu had elke dag een Pokémon expert op de set

Detective Pikachu
Dagelijks was er een Pokémon expert aanwezig op de set om zeker te zijn dat alles juist was.

Dagelijks was er een Pokémon expert aanwezig op de set om zeker te zijn dat alles juist was.

Als allereerste originele live-action Pokémon film, krijgt Detective Pikachu enorm veel belangstelling. Iedereen die betrokken was bij het maken van de film, wilde dan ook dat alles tot in de puntjes juist zou zijn. Dit resulteerde in de aanwezigheid van een Pokémon expert op de set, elke dag.

Kathryn Newton, die de rol van Lucy speelt in de film, vertelde het volgende:

Elke dag op de set, was een Pokémon expert aanwezig. Elke dag, om zeker te zijn dat we geen fouten zouden maken.

Een keer, noemde ik Bulbasaur “hij” in een scène en hij [de Pokémon expert] zei: Eigenlijk, kan je Bulbasaur geen “hij” noemen, “het” is genderloos. Psyduck is een hij. Er waren dus deze heel erg specifieke dingen waar we om gaven en we hoopten Pokémon experts en gewone fans ook.

Doorheen Detective Pikachu, draagt Newton haar Psyduck rond in een rugzak. Het ding is, dat deze Pokémon rond de 20 kilogram zou wegen. Om deze reden, zei Newton “hebben ze het gewicht effectief zo nagemaakt… het was erg zwaar wanneer ik mijn stunts aan het doen was wanneer we doorheen de Schotse Hooglanden liepen.”

Een Pokémon expert op de set hebben, was niet de enige manier waarop de film zo authentiek mogelijk gemaakt werd. Volgens regisseur Rob Letterman, werkte het team “nauw samen met The Pokemon Company en de originele makers en originele designers.” Hiertoe behoort ook concept art serie illustrator Ken Sugimori, wie bedroeg aan de allerlaatste details. Volgens Lettermans werd dit alles gedaan “om het juist te krijgen.”