Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Super Mario Kart opgenomen in World Video Game Hall of Fame

De racer waarmee de populaire serie begon krijgt erkenning.

De racer waarmee de populaire serie begon krijgt erkenning.

De World Video Game Hall of Fame in Rochester, New York krijgt een uitbreiding van vier nieuwe games. Van de twaalf finalisten, waaronder Super Smash Bros. Melee, wordt één game van Nintendo opgenomen in de eregalerij. Hoewel Melee de eliminatie niet overleefde, is Super Mario Kart, de eerste titel in de Mario Kart-serie, wel geëindigd bij de laatste vier.

De SNES-klassieker zal samen met Colossal Cave Adventure, Microsoft Windows Solitaire en Mortal Kombat een plekje krijgen op de tweede verdieping van de Video Game Hall of Fame. Hier zal hij permanent worden getoond op de tweede verdieping.