Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Super Mario Maker 2 op 28 juni naar de Switch

Super Mario Maker 2 logo
Nog twee maandjes wachten en we kunnen weer volop levels bouwen.

Nog twee maandjes wachten en we kunnen weer volop levels bouwen.

Dat Super Mario Maker een tweede deel zou krijgen werd begin dit jaar bekend. Nu is ook duidelijk geworden wanneer we met de game aan de slag kunnen en dat kan al over ongeveer twee maanden. Nintendo heeft bekendgemaakt dat Super Mario Maker 2 op 28 juni naar Nintendo’s hybride console zal komen.

Net als in het origineel laat ook dit nieuwste deel je weer volop Super Mario-levels maken en delen met de rest van de wereld. Uiteraard zijn ook de nodige vernieuwingen doorgevoerd. Zo is het nu mogelijk om hellingen te bouwen in levels, zijn er nieuwe vijanden, objecten en thema’s toegevoegd. Afgaand op promotiemateriaal lijken Luigi, blauwe Toad en Toadette speelbare personages te zijn.

Dat is niet alles, want er is ook een hele nieuwe gamestijl toegevoegd: Super Mario 3D Land. Hoewel je geen volledige 3D-levels kan maken, zal deze stijl ervoor zorgen dat je Mario door 2,5D levels kan laten rennen. Daarnaast keren de stijlen van Super Mario Bros., Super Mario Bros. 3, Super Mario World en New Super Mario Bros. U ook allemaal terug.