Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo Switch update naar versie 8.0.0. nu beschikbaar

Nintendo update zijn console en voegt een aantal nieuwe functies toe.

Nintendo update zijn console en voegt een aantal nieuwe functies toe.

Vannacht heeft Nintendo een nieuwe update voor de Nintendo Switch uitgebracht. De console wordt hiermee naar versie 8.0.0. gebracht. In deze update heeft Nintendo een aantal veranderingen en verbeteringen aangebracht.

Allereerst is er nu een sorteerfunctie toegevoegd op het ‘Alle Software’-scherm in het HOME-menu. Software kan gesorteerd worden op recentelijke gespeeld, totale speeltijd, software titel of uitgever. Ook het nieuwsoverzicht heeft een nieuwe functie gekregen. Als je de kanalenlijst bekijkt, kun je nu op ‘meer bekijken’ drukken om alle nieuwsitems te zien die op dit moment worden uitgegeven voor een titel.

In het gebruikersmenu zijn vijftien nieuwe icoontjes toegevoegd voor gebruikers. Deze icoontjes komen allemaal uit Splatoon 2 en Yoshi’s Crafted World. Daarnaast is het nu mogelijk om opgeslagen gegevens tussen Switch-systemen uit te wisselen. Na het versturen van gegevens zullen deze verwijderd worden op het versturende systeem.

Een andere compleet nieuwe optie is de ‘zoom’-functie. Als je deze functie activeert, kun je door op elk moment twee keer op de HOME-knop te drukken op het scherm inzoomen. Je kunt nu ook instellen dat de console niet wordt gewekt uit de slaapstand als een adapter wordt losgekoppeld of als de console uit de dock wordt gehaald.

Met de komst van VR op de Switch krijgen ouders nu de mogelijkheid hier restricties voor op te leggen. Deze optie zal beschikbaar zijn op de Switch zelf en op de Nintendo Switch Parental Controls-app.