Virtuos over hun succesvolle Switch-titels

Hun volgende project verschijnt aankomende week: Final Fantasy X/X-2 HD Remaster

De Nintendo Switch heeft sinds zijn lancering twee jaar geleden behoorlijk wat ports van third-party titels gekregen. Een van de studio’s achter deze ports in Virtuos. Zij hielpen de ontwikkelaars van onder andere L.A. Noire, Dark Souls Remastered en Starlink: Battle for Atlas om hun titels op Nintendo’s hybride console te krijgen.

In een interview met EDGE heeft de general manager van Virtuos Shanghai, Elijah Freeman, een en ander vertelt over zijn ervaringen met de Switch. Hij zei dat de games die de studio heeft geport het zowel kritisch als commercieel ‘”buitengewoon goed” doen. Door het succes heeft de studio een aantal grote kansen en Freeman gelooft dat het alleen maar beter gaat worden zodra Final Fantasy X en X-2 HD zijn gelanceerd op de Switch.

Volgens Freeman was het niet makkelijk om deze bekende RPG’s draaiende te krijgen op de Switch. Het omzetten van de game was al moeilijk, maar om de games op de relatief kleine cartridges van de Switch te krijgen was nog lastiger (red: alleen in Azië zullen beide games op een cartridge staan, in het Westen is alleen Final Fantasy X fysiek te krijgen). Virtuos heeft geprobeerd de bestanden zo klein mogelijk te krijgen zonder dat de game er onder zou lijden.

Ruben

Ik ben 22 jaar en van jongs af aan al een groot fan van Nintendo en hun games. Het is moeilijk om tussen de geweldige series favorieten te kiezen, maar de Mario-games hebben sinds jongs af aan een speciale plek in mijn hart.

Geef een reactie