Ubisoft CEO praat over samenwerking met Nintendo

Yves Guillemot, CEO van Ubisoft, heeft een gesprek gehad met de internationale gamewebsite IGN. Hij praatte daar ondermeer over Mario + Rabbids.

Zodra het onderwerp naar Mario + Rabbids gaat is Yves Guillemot meteen enthousiast. Hij beschrijft dat het veel meer is dan enkel een projectje maar dat het echt een relatie is die ze op willen bouwen met Nintendo.

Vanuit Ubisoft gezien was er altijd al interesse om samen te werken met Nintendo. Dit tonen ze aan door te benoemen dat hun games altijd snel op de nieuwe consoles verschenen. Ook op de WiiU heeft Ubisoft nog redelijk veel games gepubliceerd ondanks dat veel partijen al snel afgehaakt waren nadat het geen succes werd.

Gedurende deze tijd hadden ze ook vaak contact met Mr. Miyamoto, de Marketing Director van Nintendo en bedenker van onder andere Mario en Zelda. Deze lange samenwerking heeft uiteindelijk ook de deuren geopend voor de komst van Mario + Rabbids Kingdom Battle.

Natuurlijk kon ook de vraag niet uitblijven wat we in de toekomst nog kunnen verwachten van deze samenwerking en of er een deel twee op de planken ligt. Daarop antwoordde Yves Guillemot het volgende:

We kunnen op dit moment niet veel zeggen maar we hebben een goede relatie, dus laten we kijken wat er van komt.

– Yves Guillemot

Zou jij graag een vervolg zien op Mario + Rabbids Kingdom Battle of is er een ander spel van Ubisoft wat je graag in een cross-over met Nintendo zou willen zien? Laat het ons weten in de reacties.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

6 gedachten over “Ubisoft CEO praat over samenwerking met Nintendo

Geef een reactie