Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Brief uit 2013 van Satoru Iwata aan fan duikt op

De voormalig president van Nintendo hielp hem met een schoolproject.

De voormalig president van Nintendo hielp hem met een schoolproject.

Een Twittergebruiker met de naam kumozawa1203 heeft een bericht geplaatst met daarin een bijzondere brief die hij in 2013 van Satoru Iwata had ontvangen. Iwata had een verzoek van kumozawa1203 gekregen om hem te helpen met een schoolproject. Het is zeer uitzonderlijk dat de president van een groot bedrijf de tijd neemt om een persoonlijk antwoord te schrijven op een fanbrief. In de brief gaf Iwata de jongen advies en aanmoedigingen.

Een vertaling van de hele brief is hieronder te lezen.

Hallo. Dit is Iwata van Nintendo. Bedankt voor de brief. Ik ben erg blij dat je Nintendo hebt gekozen voor je “Hello Work at 12”-project.
Op de middelbare school ontwikkelde ik een interesse in computers en al snel besloot ik dit serieus te studeren op de universiteit. Toen ik een student was, besefte ik hoe leuk het was om videogames te maken en koos ik dat voor mijn werk. Het maken van videogames is een baan die veel energie vereist, maar voor mij was het zelfs leuker dan ze te spelen. Dat en het feit dat andere mensen ook konden genieten van wat ik had gemaakt, gaf me een doel.


Spelontwikkeling vereist het samenstellen van veel verschillende velden. Je hebt mensen nodig om spelontwerpen te bedenken, mensen om plaatjes te maken, mensen om muziek en geluidseffecten te maken, mensen om te programmeren, mensen om de andere ontwikkelaars te testen om er zeker van te zijn dat het hele team goed samenwerkt, enzovoort.


Daarom denk ik niet dat er een goed antwoord is op de vraag wat je moet studeren. Ik denk dat je in staat zult zijn om te vinden waar je goed in bent door diep na te denken over alle dingen waarin je bent geïnteresseerd, niet om je dagen te besteden zonder je kennis te vergroten, veel ontdekkingen te doen en dat proces te herhalen. Datgene waar waar je goed in bent en wat je leuk vindt, hoeven niet noodzakelijk hetzelfde te zijn. Ik heb de ervaring dat ik andere dingen heb waar ik goed in ben, zelfs als ik het in eerste instantie niet leuk vond. Dat is een reden waarom je moet blijven studeren en ervaring opdoen zonder vooringenomenheid.


Blijf je best doen.

Satoru Iwata, 2013

Bron