Yoshi’s Crafted World ontwikkelaars praten over moeilijkheid

Er is een hoop discussie over geweest, is Yoshi’s Crafted World te makkelijk? Wat de ontwikkelaars er zelf van denken lees je hier.

Vorige week verscheen Yoshi’s Crafted World. Hoewel het spel overwegend positief is ontvangen was er wel wat kritiek over de moeilijkheidsgraad van het spel. Dat was ook het tijdschrift Nintendo Dream niet ontgaan daarom besloten ze de ontwikkelaars te gaan interviewen.

Als eerste kwam de vraag hoe moeilijk ze de game gemaakt hadden. Het antwoord daarop was simpel, de ontwikkelaars wilde het spel voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk maken. Ze wisten dat er spelers zouden zijn die liever een wat lastigere game zagen. Echter zijn er ook genoeg spelers die wel willen genieten van de vrolijke wereld maar niet vaak genoeg gamen om echt lastige games te spelen.

De tussenoplossing waar de ontwikkelaars voor gegaan zijn is een variant waarin het basisspel inderdaad vrij makkelijk te doorlopen is. Ben je een hardcore gamer dan zal de uitdaging vooral te vinden zijn in het verzamelen van alle verstopte voorwerpen. Deze zijn enerzijds moeilijk verstopt en vereisen anderzijds ook wat meer ervaring in het gamen.

Toch zullen er ook minder fanatieke gamers zijn die graag alles willen verzamelen. Daarvoor is de ‘Mellow Mode’ bedacht, Yoshi kan dan door de levels vliegen, loopt minder schade op en hoort geluidjes als hij in de buurt is van een verzamelobject. Op deze manier hebben de ontwikkelaars geprobeerd om het spel voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken.

Wat vind jij van de moeilijkheidsgraad in Yoshi’s Crafted World? Laat het ons weten in de reacties.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

3 gedachten over “Yoshi’s Crafted World ontwikkelaars praten over moeilijkheid

 • 06/04/2019 om 16:18
  Permalink

  In de tijd dat ik Yoshi’s World voor de Snes speelde, vond ik hem ook niet heel erg moeilijk maar toch super genoten van die game! Soms is de game belevenis iets belangrijker als een moeilijkheidsgraad in mijn ogen….Als ie te moeilijk was, was t waarschijnlijk ook niet goed geweest ;p

 • 06/04/2019 om 17:29
  Permalink

  Ik vind het wel goed, levels zijn goed snel te doorlopen maar wil je echt alles verzamelen word het wel wat moeilijker ik betrap mezelf ervan dat ik wil eindigen met alle hartjes dat ik dan te snel het level door wil en dan toch nog geraakt word door een vijand waardoor ik weer van vooraf aan moet beginnen.

 • 06/04/2019 om 21:34
  Permalink

  Ik moet er nog aan beginnen, maar voor mij is een lage moeilijkheidsgraad niet per se een minpunt. Als het spel maar leuk is om te spelen.

Geef een reactie