Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Light Tracer komt naar de Switch

Gaat dit spel ook gebruik maken van de Labo VR Kit?

Een releasedatum is er nog niet maar dit weekend zal er al een speelbare demo zijn op het Tokyo Sadnbox Evenement.

Light Tracer is een puzzelplatform spel wat voor het eerst uitkwam op gameplatform Steam. Dit is inmiddels ruim een jaar geleden en sindsdien heeft het spel al de overstap naar de PlatStation 4 gemaakt. Op korte termijn zal het spel ook naar de Nintendo Switch komen.

In deze puzzelplatformer zit een mix van klassieke games verwerkt. De ontwikkelaars zelf beschrijven het als platform elementen bekend van Mario en puzzels zoals we die van de Zelda games kennen. Dit alles is verpakt in een schattig jasje. Maar schijn bedriegt want dit spel is zeker niet zo eenvoudig als dat de artstyle eruit ziet.

Een leuk detail, toen dit spel voor het eerst naar Steam kwam lag de nadruk erg op de VR gameplay. Nu gisteren bekend is gemaakt dat Zelda Breath of the Wild en Super Mario Odyssey ook met de Labo VR Kit zullen werken roept dat de vraag op welke spellen daar nog meer gebruik van gaan maken. Misschien dat ook Light Tracer deze mogelijkheid zal gaan bieden wanneer het spel uitkomt.

Een releasedatum is op dit moment nog niet bekend. Wel hebben we alvast onderstaande trailer. Mocht je dit weekend toevallig in Tokio zijn dan kan je het spel zelfs al even proberen op het Tokyo Sandbox Evenement.