Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Splatoon 2 krijgt update naar 4.6.0

Deze update brengt nieuwe wapens en... medailles!

Hoewel Splatoon 2 al weer zijn tweede verjaardag nadert blijft Nintendo het voorzien van updates. Komende week komt versie 4.6.0 uit, lees hier wat er nieuw is.

De update naar versie 4.6.0 zal op 2 april plaatsvinden. Je zal dan eerst je spel moeten updaten voordat je (online) kan spelen. Dit doe je door vanuit het startscherm van je Switch naar het spel te navigeren. Door op x te drukken zie je verschillende opties waaronder een optie om te updaten naar de laatste versie. Nu is de vraag misschien waarom je zou willen updaten? Nou, dit is er nieuw!

Wapens

Het belangrijkste in deze update zijn de twaalf nieuwe wapens die beschikbaar komen. Het gaat hier bij alle wapens om zogenaamde “Sheldon’s Picks” varianten. Dit zijn wapens die eerder al beschikbaar waren maar nu een nieuwe subaanval en speciale aanval hebben gekregen.

Nintendo heeft nog niet bekend gemaakt om welke wapens het precies gaat. Echter hebben ze wel bovenstaande afbeelding geplaatst waarop precies twaalf wapens te zien zijn. We verwachten dus dat dit de nieuwe set met Sheldon’s Picks wapens zullen worden. Welke subaanvallen en speciale aanvallen ze krijgen is nog onbekend.

Medailles

Ook heeft Nintendo iets bedacht om de doorgewinterde spelers weer een extra uitdaging te geven. In de 3.0 update kregen we al Rang X voor de topspelers in Splatoon 2. Waar die update zich echt richtte op de aller beste spelers komt er in deze update meer uitdaging voor mensen die wel fanatiek spelen maar niet heel goed zijn.

Het zal vanaf deze update mogelijk zijn om voor ieder wapen een medaille te verdienen. Je verdient deze medaille door zo veel mogelijk grond in jouw kleur te verven. De eerste medaille is rood en krijg je wanneer je 100,000 punten geverfd hebt, deze medaille zal je daarna nog kunnen upgraden naar brons, zilver en goud.

Hoe je de gouden medaille precies kan verdienen is niet helemaal duidelijk. Nintendo heeft daar geen getal aan vast gehangen maar alleen het woord “Maximum” dat zou kunnen betekenen dat je daarmee echt 9,999,999 punten geverfd moet hebben. een leuke uitdaging!

Vanaf dinsdag kunnen we dus aan de slag met deze update. Speel jij Splatoon 2 nog vaak of heb je het te druk met anderen spellen? Laat het ons weten in de reacties.