Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Veel gameplaybeelden en details Dragon Quest XI S

Ben jij al klaar om Erdrea te redden?

Ben jij al klaar om Erdrea te redden?

Vandaag heeft Square Enix een presentatie gehouden waarin Dragon Quest XI S uitgebreid werd getoond. De definitieve versie van de laatste titel in de bekende RPG-serie komt dit jaar exclusief naar de Switch. Tijdens de presentatie werden veel gameplaybeelden getoond en werden nieuwe details en de Japanse stemacteurs onthuld.

De definitieve editie kent genoeg vernieuwingen ten opzichte van de PlayStation 4- en pc-versie. Zo zullen party members je te allen tijden volgen op de wereldkaart. Voorheen waren zij alleen te zien in het party talk-menu. Nu kun je zelfs met hen praten zonder dit menu te openen. De muziek heeft ook een flinke upgrade gekregen. In plaats van de elektronische – en ietwat ouderwetse – geluiden, wordt nu een volledige georkestreerde soundtrack gebruikt.

In de originele game kon je je paard alleen oproepen bij bepaalde palen, maar nu kan dat op elk moment met de nieuwe horse bell. Op je paard kan je kleine vijanden omver rijden. In het origineel was de vijand dan gewoon verslagen, maar in de Switch-versie krijg je zelfs een aantal ervaringspunten. Op die manier kun je toch level-uppen zonder te hoeven vechten. Als je wel wil vechten, maar een beetje snel wil grinden, kun je de gevechtssnelheid veranderen van normaal, naar snel, naar super snel.

Een laatste grote toevoeging zijn de 3DS-quests. In de Japan-exclusieve 3DS-versie van Dragon Quest XI zaten speciale missies die gebaseerd waren op oude Dragon Quest-games. Deze waren echter niet te vinden in de PlayStation 4- en pc-versies. Voor de Switch-versie worden deze quests teruggehaald, maar ze zullen ietwat veranderd zijn ten opzichte van de 3DS-versie.

Dragon Quest-bedenker Yuji Horii kon helaas niet bij de stream aanwezig zijn. Hij heeft wel een bericht achter gelaten waarin hij bekend maakt bezig te zijn met speciale DLC voor de game. Hierover laat hij meer weten in juni.

De volledige livestream is hieronder te bekijken. Dragon Quest XI S zal dit jaar nog verschijnen voor Nintendo Switch.