Twee nieuwe Switch modellen dit jaar

Volgens Wall Street Journal komt Nintendo dit jaar met twee nieuwe Switch modellen. Een luxere versie en een handheld only versie.

WSJ is at it again. Vorig jaar heeft de site meerdere malen bericht over een nieuw Switch model welke dit jaar uit moet komen. Andere bedrijven deden hier gezellig aan mee, het was alleen niet duidelijk of het nou een goedkoper dockloos handheld exemplaar zou worden of een luxer exemplaar met wat upgrade. Het antwoord volgens WSJ is *tromgeroffeel* ze komen gewoon beiden uit.

Beide versies moeten nog deze zomer verschijnen. Wat de upgrades in het luxere model zijn is volledig onbekend (alleen dat het nog steeds minder krachtig zal zijn dan de PS4 Pro is bekend) en de downgrades van het goedkopere model zijn: niet los te maken joy-con en geen dock. Tevens zouden ze volgens WSJ er anders uitzien dan mensen verwachten.

Jorden

22 jarige Nintendo nerd en Games&Interactie student aan de UU. Twitter: Jorden1506 YouTube: http://www.youtube.com/c/WePlayGames

14 gedachten over “Twee nieuwe Switch modellen dit jaar

 • 25/03/2019 om 12:19
  Permalink

  Ik hoop echt dat de krachtigere versie er komt. Er zijn best aardig wat Switch-games die op de handheld wat minder zijn, vooral qua framerate. Xenoblade Chronicles II was in zijn geheel een drama op handheld. Een wat krachtigere Switch kan dit oplossen, dus als deze er komt dan komt hij er voor mij day one in.

 • 25/03/2019 om 12:39
  Permalink

  Op zich slim alleen benieuwd of huidige switch bezitters straks dan alles kunnen blijven spelen of dat je voor sommige games een krachtige versie nodig hebt

  • 25/03/2019 om 15:38
   Permalink

   Ik denk persoonlijk net als bij de PS4 een Pro versie (waarschijnlijk wel een andere naam), gewoon een model die misschien in de handheld mode sterker is en een betere accu heeft. Ik denk niet dat we een praktijk krijgen wat ze met de 3DS geprobeerd hebben (3DS en New 3DS), iets waar geen echte gebruik van gemaakt is worden. De Switch loopt te goed en ze gaan echt er voor zorgen dat het zo blijft, ik ga er gewoon van uit dat je alle spellen gewoon op beide apparaten kunt blijven spelen, verschil zal hem in de handheld en laadtijd gaan zitten.

 • 25/03/2019 om 15:54
  Permalink

  Ze mogen de behuizing wel van betere kwaliteit voorzien, als ik de switch oppak zitten er meteen vinger afdrukken op… terwijl dat niet zo het geval is met de new 3ds XL … dus het zou mogelijk moeten zijn…

 • 25/03/2019 om 20:00
  Permalink

  Beter scherm, meer geheugen (maar denk ook niet meer dan 100GB), betere batterij (al zal speeltijd misschien zelfde blijven door het betere scherm).
  Op processor/grafisch gebied verwacht ik niet echt super vooruitgang (of hij moet €400+ gaan kosten) ieder geval niet wat exclusieve switch+ games zal voortbrengen (maar misschien wel switch+ opties in games?).

 • 26/03/2019 om 00:44
  Permalink

  Ik zou vrij geirriteerd zijn als er straks games uitkomen die alleen op de krachtigere versie gespeeld kunnen worden. En dat 2 jaar na release…

  Dan zal ik bij de volgende nintendo console wel twee keer nadenken om bij release direct tot aankoop over te gaan.

 • 26/03/2019 om 05:43
  Permalink

  Ik ben al blij als Switch-games met de Switch Plus dan wel altijd in native 720p draaien in handheld mode. Ik zou het ook wel kunnen waarderen als HDR zou worden ondersteunt, ook als je in handheld speelt. Maakt games er een stuk mooier door.

Geef een reactie