Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Komt Professor Layton naar de Switch?

Komt de DS game Professor Layton and the Curious Village naar de Switch?

De Professor Layton games waren én zijn ontzettend populair op de Nintendo (3)DS. Mogelijk komen deze spellen nu ook naar Nintendo’s hybride console.

Op de website van G4F is een pagina verschenen die lijkt aan te tonen dat een remake van Curious Village onderweg is naar de Switch. G4F is een organisatie die de lokalisatie van verschillende games verzorgt. Dit wil zeggen dat ze zorgen dat het spel niet alleen in het Engels te spelen is maar ook Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Sterker nog, de meeste Layton spellen zijn zelfs vertaald naar het Nederlands!

In Japan is er al een Layton spel voor de Switch, dat is de titel Layton’s Mystery Journey. Deze verscheen eerder ook voor de Nintendo 3DS. Ook deze titel is op de site van G4F verschenen en lijkt dus naar het westen te komen. Over een mogelijke releasedatum wordt nog niet gesproken dus dat is nog even afwachten. Overigens staan de pagina’s al sinds begin maart online alleen is dit pas recentelijk opgepikt.

Zou jij een Professor Layton spel op de Nintendo Switch zien zitten? En welke titel zie je dan het liefst? Of zou je graag een nieuwe game in de serie zien verschijnen? Laat het ons weten, in de reacties.