Cuphead wordt niet makkelijker voor de Switch

Bereid je maar voor!

Eerder deze week kon je lezen dat Cuphead naar de Nintendo Switch komt. De oorspronkelijke Xbox One-game speelt zich af in een omgeving die doet denken aan cartoons uit de jaren ’30. In een sidescrolling arcade-achtige setting waarin je vijanden moet neer halen en tegen bizarre eindbazen moet strijden, is het een kunst om in leven te blijven. Wie zou denken dat de Nintendo Switch-versie van Cuphead aangepast zal worden, komt van een koude kermis thuis.

In een interview met Kotaku deelt de ontwikkelaar informatie over de moeilijkheidsgraad die de aankomende editie gaat krijgen:

“But even though a release on Switch will likely mean more younger or less experienced players being able to try Cuphead, the game won’t be getting any sort of difficulty or balance tweaks, or extra modes, for its Switch debut. As Moldenhauer pointed out during our chat, the game already has an Easy mode, but it’s an abbreviated experience – you don’t get to play every phase of the boss fights, and you can’t play the final stages at all. That decision was made because the studio wasn’t happy with how the game would have played otherwise.”

Voor wie het spel te moeilijk gaat vinden, kan zijn heil vinden in de Easy Mode die de game kent. Hoe dan ook, je zal nog even moeten wachten totdat je deze game kan gaan spelen, want de release staat gepland op 18 april.

Vincent

Ik ben 29 jaar en jarenlang een liefhebber van Nintendo. Dit komt voort uit het leveren van unieke games en consoles waarbij plezier en beleving bovenaan staan. Series als The Legend of Zelda, Metroid, Pikmin en Animal Crossing staan hoog in mijn lijstje.

4 gedachten over “Cuphead wordt niet makkelijker voor de Switch

  • 25/03/2019 om 10:31
    Permalink

    Ik heb dit spel destijds voor Xbox gespeeld op het Firstlook Festival.

    Zo frustrerend moeilijk….. Nu ben ik ook wel een ouwetje die gewend is met toetsenbord en muis te gamen (old skool MSX en PX gaming…) of een controller met een beperkt aantal knoppen (Snes/Wii)

    Begin nu net een beetje handiger te worden met de knoppen op de PS4 en Switch controllers, maar cuphead is mij iets te gortig. Ik ben bang dat de controller door de kamer vliegt evenals de bijbehorende zoete lieve woordjes.

Geef een reactie