Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[REVIEW] Kirby’s Extra Epic Yarn

Een wollig avontuur met Kirby!

Weet deze heruitgave zich staande te houden? Ontdek het en ga mee op een wollig avontuur met Kirby.

In de nadagen van de Nintendo 3DS brengt het Japanse bedrijf met mondjesmaat de laatste games uit. Recentelijk betreffen dit heruitgaven zoals Luigi’s Mansion en verscheidende Mario & Luigi-games. Ditmaal is het de beurt aan Kirby. In een oorspronkelijke Wii-titel, komt onze roze vriend in Patch Land aan waarin de wereld uit wol bestaat. Weet de overgang naar de handheld de sfeer te behouden? Maar bovenal, weet het zichzelf te overtreffen?

Welkom in Patch Land

Kirby’s Extra Epic Yarn opent met een korte introductie van de personages en omgevingen in Patch Land, waarbij zelfs onze roze vriend onder de indruk is van alle wollige elementen. Maar lang rustig blijft het niet, want Kirby moet aan de bak om de wereld van kwaad te behoeden en rust te doen laten wederkeren. Het verhaal is eigenlijk een flinterdunne vertoning van wat je te wachten staat in deze sidescrolling-platformer, want Patch Land heeft een hoop te bieden.

Om te beginnen neemt de game je mee naar verschillende werelden die ontzettend mooi vorm gegeven zijn. Denk aan gebouwen, flora en fauna die voorkomen in herkenbare thema’s. Zelfs vijanden, en Kirby zelf, zijn niet bespaard gebleven en moeten zich conformeren aan de wollige uitstraling. Dit brengt een interessant concept met zich mee, die later dunnetjes werd overgedaan in de meest recente titels van Yoshi. Door gebruik te maken van voorwerpen en kenmerken die te maken hebben met wol, zijn de ontwikkelaars creatief geweest met het level design. Vaak zijn er verborgen routes en voorwerpen te vinden achter een lapje stof. Iedereen die van verzamelen en puzzelen houdt kan hier ongetwijfeld lang zoet mee zijn.

Een andere leuke eigenschap die in dit deel van de serie voorkomt zijn de unieke transformaties. Kirby kan bijvoorbeeld veranderen in een soort van tank en auto die tijdens sommige levels aan bod komen, waarin je zo snel mogelijk moet racen om de eerste plaats te bemachtigen. De unieke passages en groot aanbod in variatie doen de speelplezier vergroten.

Wii versus 3DS

Maar hoe houdt deze versie zich staande? Om met de deur in huis te vallen: dit is de beste versie van de inmiddels acht jaar oude game. De game ziet er mooi uit op de Nintendo 3DS en weet de sfeer goed te behouden. Daarbij komt erbij kijken dat er een aantal toevoegingen zijn aangebracht om meer content aan te bieden, maar ook om meer uitdaging te creëren.

De toevoegingen in content krijgen vorm door verschillende modi. Het is nu mogelijk om naast de hoofdgame, ook te spelen als King Dedede en Meta Knight, waarbij elk een eigen modus heeft. Ondanks de verschillende modi kennen beide een gelijkwaardige doelstelling, namelijk het zo veel mogelijk verzamelen van kraaltjes. Naast deze toevoegingen kent de game amiibo-ondersteuning, meer te verzamelen items en een hoger moeilijkheidsgraad.

De hogere moeilijkheidsgraad heeft betrekking op de originele game, waarin je behoorlijk je best moest doen om af te gaan. Dit was dan ook een groot minpunt volgens recensenten en consumenten. Hoewel de game zijn uitdaging kent in het verzamelen van ontzettend veel items, hebben de ontwikkelaar een Devilish Mode toegevoegd, waarin de moeilijkheidsgraad omhoog is geschroefd. Deze modus komt tot uiting doordat je dezelfde levels doorloopt, maar waarbij je gelijktijdig achterna wordt gezeten door een duivels wezen die er alles aan doet om jouw “Game Over” te laten gaan. Een leuke toevoeging die de game net wat interessanter maakt.

Conclusie

Kirby’s Extra Epic Yarn is een degelijke game en de beste variant die je kan vinden. De game zit boordevol content, variatie en ziet er mooi uit. Bovendien verdient Nintendo complimenten voor het toevoegen van nieuwe content in de heruitgave, waardoor hier alles behalve sprake is van een simpele port. Een enkel smetje op het geheel krijgt vorm doordat de game in de nadagen van de Nintendo 3DS wordt uitgebracht, terwijl de meesten actief zijn op de Nintendo Switch. Mogelijk zorgt dit ervoor dat weinig mensen het spel in huis gaan halen. En dat is jammer, want de game is een heerlijke platformer die je eigenlijk wel gespeeld moet hebben.

Cijfer: 8,2