[REVIEW] Bard’s Gold

Simpele gameplay hoeft niet eenvoudig te zijn.

Bard’s Gold is een uitdagende 2D-platformer die gebaseerd is op platformers uit de jaren negentig. Het spel is ontwikkeld en uitgebracht door Pixel Lantern. Weet Bard’s Gold ook een gouden titel te zijn?

Een niet al te origineel verhaal

Achter bijna elke platformer schuilt er wel een verhaal en dat geldt ook voor Bard’s Gold, al is deze wel vrij simpel en niet al te origineel. Jouw goud is namelijk door een goblin gestolen en aan jou de taak dit weer terug te pakken. Heel veel creativiteit kwam er bij de ontwikkelaar dus niet om te hoek kijken. Je speelt het verhaal door vier werelden uit te spelen waarin je de nodige monsters moet verslaan en telkens een sleutel moet vinden om naar het volgende level te gaan. Klinkt simpel, toch?

Gameplay

Nou, simpel is het in ieder geval niet. De enige manier om verder te komen is namelijk om een wereld in een keer te voltooien zonder game-over te gaan. De werelden zitten vol met vijanden, soms net te veel. Er zijn een aantal vijanden die je alleen kunt verslaan door te gooien met je zwaard. Als je de vijanden aanraakt ben je een leven kwijt, dus je moet echt gebruik maken van het zwaard. De vijanden zijn niet het enige waarop je moet letten. Het spel zit ook vol met vallen, welke je als je goed alert bent, kunt ontwijken. Doordat er een winkel in sommige levels is, kun je items kopen zoals bijvoorbeeld een schild, een beter zwaard of Magic glasses. Zo kun je jezelf sterker maken al blijft de combinatie van velen vijanden, snel afgaan en veel hindernissen zorgen voor zeer lastige levels.

Alsof het spel nog niet moeilijk genoeg is, heb je ook maar voor elk level een paar minuten de tijd. In deze korte tijd zul je dus zo snel mogelijk de sleutel moeten vinden, de vijanden verslaan of ontwijken en de deur moeten vinden.

Maak kennis met de eerste wereld.

Benuttig al je edelstenen

Door tijdens het spelen edelstenen op te pakken, kan je het jezelf wat makkelijker maken. Als je namelijk game-over gaat, geeft de game je de mogelijkheid om edelstenen uit te geven aan een upgrade. Zo kun je bijvoorbeeld sparen voor een extra leven of om verder te kunnen gooien met je zwaard. Het is erg fijn dat je deze optie krijgt, want hierdoor is het spel voor casual spelers nog enigzins toegankelijker gemaakt.

Audiovisueel:

Helaas merk je op dit gebied echt dat het hier om een budget titel gaat. Je merkt al na een korte tijd dat de muziek eentonig is. Je hoort namelijk bij dezelfde wereld elke keer hetzelfde liedje. Pas bij een andere wereld heb je weer een ander deuntje, maar ook hier is het hetzelfde probleem. De geluidseffecten klinken ook niet heel spannend, maar gelukkig is hier wel aan gedacht. Het uiterlijk is geïnspireerd op oudere spellen uit de 90’s. Dit is op zich aardig gelukt, maar bijzonder oogt de game niet.

Vergeet niet om al je edelstenen uit te geven, anders ben je ze kwijt.

Conclusie:


Bard’s Gold is uiteindelijk vooral een middelmatige en wat ongeïnspireerde platformer geworden. Het is in elk geval fijn dat de maker ervoor heeft gekozen dat er een optie is waar hij het jouw als speler toch iets makkelijker maakt. Wel is het op gebied van geluid erg matig. Helaas is het dus geen gouden titel en kun je er vooral wat plezier uithalen als je van extreem moeilijkere games houdt.

Eindcijfer: 5,9

Eén gedachte over “[REVIEW] Bard’s Gold

Geef een reactie