[PREVIEW] Yoshi’s Crafted World

In onze preview van Yoshi’s Crafted World delen wij een eerste impressie van de gloednieuwe game.

Nintendo heeft innovatie en creativiteit hoog in het vaandel staan. Dit uit zich in zowel hardware als in games, welke verschillen in succes. Een succesvolle innovatie op gebied van gaming is de meest recent console van het bedrijf, de Nintendo Switch. Sinds de komst van de hybride console die zowel onderweg als thuis te spelen is, komen innovatieve en creatieve games uit. Hierbij kun je denken aan The Legend of Zelda: Breath of the Wild waarbij alle conventies los gelaten werden. Maar ook Nintendo LABO is een ideaal voorbeeld voor de visie van Nintendo, namelijk unieke content aanbieden die het uiterste van de hardware benut. Yoshi’s Crafted World is de gloednieuwe titel die eind maart gaat uitkomen. Is dit wederom een titel die de visie van Nintendo onderstreept?

Een eerste indruk
Op moment van schrijven heb ik de eerste paar uur in Yoshi’s Crafted World zitten en om met de deur in huis te vallen: het is een feest. Om te beginnen heeft de wollige wereld uit de voorgaande game plaats gemaakt voor knutselwerkjes die zich niet zouden misstaan tijdens een uurtje handarbeid op de basisschool. De creativiteit en vindingrijkheid spatten ervan af. Alles wat je in de wereld van Yoshi’s Crafted World tegenkomt zijn alledaagse voorwerpen in een ander jasje. En dat geldt ook voor de vijanden.

In de sidescrolling-platformer kom je bekende en nieuwe vijanden tegen die optimaal gebruik maken van de kleurrijke en creatieve wereld. Zo vind je niet alleen vijanden op de weg die je moet bewandelen, maar ook in de achter- en voorgrond. Soms verstopt achter een kartonnen bord die je met de bekende Yoshi-ei kan weghalen. Maar ook de eindbazen zijn van een hoog creatief niveau. Mocht je een echte verzamelaar zijn, dan kun je een hoop voorwerpen gaan verzamelen en vrijspelen, waaronder souvenirtjes die de meest geliefde dinosaurus aan kan doen.

Een paar zorgpuntjes
Eerlijk gezegd is er weinig mis met Yoshi’s Crafted World, maar een aantal zorgpuntjes zijn wel aanwezig. Het moet nog blijken of deze na meer speeluren wegvallen tegenover de volledige presentatie van de kleurrijke game. Een aantal zaken die mij tijdens de speelsessie opvallen zijn de speelduur, weinig variatie in de soundtrack en lichte framerate probleempjes.

De speelduur is een zorgpuntje. Dit komt doordat ik snel door de levels heen kon gaan. Dit was ook mogelijk tijdens voorgaande games van Good-Feel, namelijk Kirby’s Epic Yarn en Yoshi’s Woolly World, maar dit werd rechtgetrokken door een hoog verzamelgehalte en een hoop levels. Hoewel er een hoop te verzamelen en ontdekken is in het nieuwe avontuur van Yoshi, hoop ik dat de game meer dan genoeg levels kent om het prijskaartje te rechtvaardigen.

Het audiovisuele gedeelte kennen lichte zorgpuntjes, zoals de benoemde soundtrack en framerate issues die soms optreden bij de wat drukkere levels. Voor wie Yoshi’s Woolly World heeft gespeeld, weet dat de game een ontzettend sterke en gevarieerde soundtrack heeft. Een snelle blik in het menuscherm leert dat de game twintig liedjes heeft (Woolly World had er meer dan vijftig!) waarbij de meesten een geremixte versie zijn van de main theme. Dat is lichtelijk teleurstellend om het zacht uit te drukken, en ik hoop dat de latere levels alsnog meer variatie kennen om dit zorgpuntje weg te poetsen.

Voorlopige conclusie
Yoshi’s Crafted World lijkt de gedroomde opvolger van Woolly World te worden en ademt de visie die Nintendo nastreeft. De levels zijn ontzettend creatief en kleurrijk, zoals je dat eigenlijk van een Nintendo-platformer mag verwachten. Het is moeilijk om niet vrolijk te worden van deze game, maar in hoeverre de zorgpuntjes rondom de speelduur en soundtrack het uiteindelijke oordeel gaan beïnvloeden, is nog afwachten. De review van Yoshi’s Crafted World is binnenkort te lezen bij Daily Nintendo en geven een antwoord op deze vraag.

Vincent

Ik ben 29 jaar en jarenlang een liefhebber van Nintendo. Dit komt voort uit het leveren van unieke games en consoles waarbij plezier en beleving bovenaan staan. Series als The Legend of Zelda, Metroid, Pikmin en Animal Crossing staan hoog in mijn lijstje.

3 gedachten over “[PREVIEW] Yoshi’s Crafted World

Geef een reactie