Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Dubbele Gold Points in verband met Mario-dag

Tot en met tiende van maart kan je meer gouden punten krijgen!

Tot en met tiende van maart kan je meer gouden punten krijgen!

Mario is niet alleen het meest karakteristieke karakter van Nintendo het is zelfs het boegbeeld voor games in het algemeen. Iedereen kent de rode loodgieter wel en de meeste mensen zullen ook wel eens een spel van Mario gespeeld hebben.

Naast de bekende platformers waarbij deze held probeert de prinses te redden uit handen van Bowser of ander kwaad gespuis zien we deze vrolijke Italiaan en heel veel andere spellen terugkeren.

Hoewel hij wat dikkig is heeft hij toch bijna iedere sport wel eens gedaan, denk aan spellen als Mario Tennis, Mario Golf, Mario Strikers Charged Football, Mario Hoops… moeten we nog doorgaan? Op de 3DS verscheen in 2017 zelfs een collectie met verschillende sporten! Ook zijn er natuurlijk nog de bekende Mario & Sonic op de olympische spelen spellen waarbij hij samen met zijn vrienden én concurrent de strijd aan gaat op diverse olympische sporten.

Je zou haast denken dat er naast het redden van de prinses én al dat sporten geen tijd meer is voor nog een extra baan maar niets is minder waar. Wanneer Mario tijd ziet trekt hij graag zijn doktersjas aan en kruipt hij in de rol van Dr. Mario. Ook zien we hem verschijnen in Super Smash Bros als echte vechter en speelt hij graag spelletjes in Mario Party. Kortom Mario is van alle markten thuis.

Om deze bijzondere dag te vieren heeft de Europese variant van Nintendo een ludieke actie bedacht, namelijk het verdubbelen van Gold Points bij verschillende aankopen die in de eShop of op de website van Nintendo zijn gemaakt. Een kleine voorwaarde is dat de titels die hiervoor in aanmerking komen gerelateerd zijn aan Mario. Hierbij kun je denken aan Super Mario Odyssey, Mario Kart 8 Deluxe en Super Mario Party.

De Gold Points kun je sparen en inzetten bij een volgende aankoop. Om een voorbeeld te geven, indien je 100 Gold Points hebt verzameld, kan je een euro korting krijgen op een aankoop. Door de verdubbeling maakt het wellicht wat aantrekkelijker om een digitale aankoop te doen. Let op: de actie die hierboven vermeldt staat is geldig tot en met morgenavond 23:59 uur. Dus wees er snel bij!