[REVIEW] The LEGO Movie 2 Videogame

Weet deze LEGO-game eindelijk weer een keer wat vernieuwing in de serie te brengen?

Inmiddels is bijna elke gamer wel bekend met de LEGO-spellen. Er verschijnen regelmatig nieuwe spellen op de markt die vaak gebaseerd zijn op bekende films zoals Lord Of The Rings, Harry Potter en The Hobbit. De nieuwste titel focust zich op de eigen nieuwe film The LEGO Movie 2. Weet deze game eindelijk weer een keer wat vernieuwing in de serie te brengen?

Tot nu toe lijkt de gameplay in de LEGO spellen veelal hetzelfde te zijn. Het doorlopen van level naar level gecombineerd met wat vechten, puzzels oplossen en leuke tussen filmpjes beschrijft deze veelal bekende gameplay in enkele woorden. Dit is nog steeds wel het geval, maar in The LEGO Movie 2 Videogame hebben de makers gekozen voor een vernieuwende aanpak namelijk een soort open spelwereld. Je bevindt je namelijk in een grote omgeving waar je veel interactie hebt, en veel missies kunt doen.

Heel Steenstad is verwoest, wat nu..?

De buitenaardse monsterindringers hebben Steenstad in puin achtergelaten en hebben de vrienden van Emmet ontvoerd. Je gaat dus samen met Emmet en vele andere personages opzoek naar zijn vrienden in het Zusterstelsel. In het Zusterstelsel zijn meer dan tien planeten. Het is mogelijk om tijdens het verhaallijn ook ergens anders naar toe te gaan. Als je dit doet en niet meer weet hoe je terug bij het verhaal komt, geen paniek. Het verhaal is namelijk aangegeven door middel van gouden sterretjes. Hierdoor weet je dan altijd waar je heen moet.

Er zijn op drie planeten eindbazen te vinden. Deze zijn gemaakt van Duplo. De eindbazen zijn erg indrukwekkend en een stuk lastiger dan de rest van het spel. Je zult hier je brein en een aantal items, die je daarvoor hebt gekregen, gebruiken.

Het Het begin van je volgende avondtuur.

Doordat Steenstad in puin achter is gelaten zijn alle dorpsbewoners gevlucht naar Syspocalypstar. Omdat iedereen al zijn spullen achter heeft moeten laten zul jij moeten helpen met het nieuwe dorp te bouwen, wat je helemaal naar eigen wensen kunt doen. Tijdens je avontuur krijg je een scan-verrekijker waar je objecten mee kunt inscannen en deze vervolgens in Syspocalypstar kunt plaatsen. Hierdoor kun je het dorp opfleuren met lampen, bloemen en andere voorwerpen.

Het laden van nieuwe planeten duurt wel wat aan de lange kant. Je zult ongeveer 60 seconden naar een laadscherm moeten kijken, maar als hij dan eindelijk geladen is wordt je verwelkomt met de planeet en kun je zonder enige laadschermen verder spelen. De weinige, maar lange laadtijden mag je dus zeker voor lief nemen.

Er is ongelofelijk veel te verzamelen

De story mode zelf duurt helaas niet al te lang. Als je na een uur of 7 eenmaal de verhaalmodus uit gespeeld hebt is er nog meer dan genoeg te doen en te verzamelen. Op elke planeet zijn er zogeheten meesterwerken te vinden. Deze kun je vinden, of krijgen doordat je een kleine misse gedaan hebt. hierbij is het ook mogelijk om grote bouwwerken te krijgen. Er zijn ook personages die iets van jouw willen. Zo kunnen ze aan jouw vragen om een item voor ze te vinden, met de camera bepaalde dingen te fotograferen, een gebouw voor hun te bouwen en nog veel meer. Ook hier wordt de weg waar je naar toe moet aangegeven. Dit keer met grijze pijltjes.

Wat ook te vinden is zijn alienindringers. Als je een tijdjes achter deze aan rent, is het mogelijk om op ze te springen. Doe je dit dan roept de alienindringer ”Hallo!” en ontploft die. Deze kleine missies zijn wel een stuk minder spannend zonder dat er een verhaal omheen is gebouwd.

Wie weet wat er uit de relikwieën komen, spannend.

Relikwieën

In de vele kisten die overal verspreid zijn zitten noppen, wat de munteenheid is, bouwblokken en relikwieën. In totaal zijn er vijf verschillende relikwieën welke ieder iets anders bevatten. Zo kunnen ze items, stickers, personages (elk stuk voor stuk veel aandacht hebben gekregen) en zelfs gebouwen bevatten. Door naar een winkel te gaan kun je ze laten open maken. Het is jammer genoeg mogelijk om dubbele items krijgen, deze worden dan wel weer omgezet in mega-relikwie scherven. Als je er daar vijf van hebt krijg je drie items die je gegarandeerd nog niet hebt. Wat mij betreft hadden de dubbele spullen er uit mogen blijven. Het zorgt er namelijk alleen nog maar langer voor, voordat je eindelijk alles verzameld hebt.

De welbekende LEGO bugs zijn terug

Je hebt er vast wel is over gehoord, bugs en glitches in LEGO-games. Ook in deze nieuwe game zijn er traditiegetrouw weer een paar te vinden. Zo ben ik een paar personages tegen gekomen op erg vreemde plekken bijvoorbeeld boven op een gebouw of hoog op een berg. Dit zal hopelijk niet zo bedoeld zijn door de makers, maar dit liet me eerder lachen dan gefrustreerd te zijn. Ook is het onder andere erg gemakkelijk om plotseling half in een object te staan. Het is jammer dat slordigheidsfouten dan nog steeds aanwezig zijn.

Audiovisueel:

De vele verschillende soorten muziek passen ongelofelijk goed bij de planeten. Zo staalt de muziek bij de ene planeet een grimmige sfeer uit en bij een andere een mysterieuze of vrolijke. Als het spel op de Nederlandse taal staat, hoor je alle personages mompelen en hoor je soms Lucy praten in het Engels. Als je de game echter op Engels zet praat bijna ieder personage in plaats van dat je alleen een stukje tekst ziet en gemompel hoort. Als je de Engelse taal onder de knie hebt zou ik zeker het spel op Engels zetten voor een nog betere speelervaring. Ook zijn trouwens de geluidseffecten dik in orde.

Op visueel gebied is verder ook weinig aan te merken. De omgevingen zijn erg kleurrijk en er zitten veel details in. Natuurlijk logisch, maar alles lijkt echt op LEGO. Zelfs de personages lopen zoals je ze zelf ook kan laten bewegen en dat brengt spelers mogelijk terug naar de tijd toen ze zelf met LEGO speelde.

Conclusie:

The LEGO Movie 2 Videogames is een al met al best vermakelijk spel welke, op de open wereld na, wel veel van hetzelfde is als voorheen. In de wereld zelf zijn veel opdrachten uit te voeren, en veel objecten te verzamelen waardoor er in elk geval wel voldoende content is. De bugs die er nog steeds in zitten hadden echter wel opgelost mogen worden en de story mode had best iets langer mogen zijn.

Eindcijfer: 7,2

4 gedachten over “[REVIEW] The LEGO Movie 2 Videogame

Geef een reactie