[SPECIAL] Nintendo Switch is jarig!

Vandaag bestaat de Nintendo Switch twee jaar. Een groot reden voor een feestje!

Wie twee jaar geleden dacht dat Nintendo weer succesvol zou zijn, zou niet door iedereen geloofd worden. Niet geheel gek ook, want met de Nintendo Wii U verkeerde het Japanse bedrijf in slecht vaarwater. Dat kwam mede door een slechte marketing en weinig aanbod van games. Het roer moet om, moest Nintendo gedacht hebben.

En hoe! Sinds de komst van de Nintendo Switch verbreekt Nintendo record na record, en weet in hoog tempo games af te leveren. In het eerste jaar werden titels Super Mario Odyssey, Xenoblade Chronicles 2 en The Legend of Zelda: Breath of the Wild uitgebracht. De laatst genoemde was tevens een launchtitel en zal ongetwijfeld een reden zijn geweest voor sterke verkoopcijfers.

Het tweede jaar werd met name gekenmerkt door heruitgaves van games die oorspronkelijk voor de Wii U uitkwamen. Denk aan Bayonetta, Hyrule Warriors en Donkey Kong Country: Tropical Freeze. Voor wie Nintendo heeft gesupport tijdens de Wii U-dagen voelt dit misschien wel zuur, maar voor het Japanse bedrijf is het niet onverdienstelijk. Een aantal games hebben beter gepresteerd op de hybride console, dan op zijn voorganger.

Maar daar bleef het niet bij! Het jaar werd fenomenaal afgesloten met Pokémon Let’s Go Pikachu & Eevee en Super Smash Bros. Ultimate. Twee games die ontzettend populair zijn en de verkopen van de Nintendo Switch wist te stimuleren. ZO hebben beide games al meer dan tien miljoen exemplaren weten te verkopen en stijgt de Nintendo Switch op gebied van de verkoopcijfers al de N64 voorbij.

Hoewel de Nintendo Switch nog wel achterloopt op de meest succesvolle console van Nintendo (Wii) oogt de toekomst rooskleurig. Alleen dit jaar al staat het weer bomvol met games die voor het eerst de overstap maken naar HD. Denk aan Luigi’s Mansion 3, Fire Emblem: Three Houses en Pokémon Sword & Shield. En dat is slechts een kleine greep uit een sterke selectie van gloednieuwe games.

Wat ons betreft is de Nintendo Switch niet meer weg te denken en lijkt het ons ook dat de console nog een aantal jaar naast of onder de tv staat. Dat neemt niet weg dat wij benieuwd zijn hoe jij de afgelopen jaren met de Nintendo Switch hebt ervaren en hoe jij de toekomst ziet. Laat het ons weten in de onderstaande berichtensectie!

Vincent

Ik ben 29 jaar en jarenlang een liefhebber van Nintendo. Dit komt voort uit het leveren van unieke games en consoles waarbij plezier en beleving bovenaan staan. Series als The Legend of Zelda, Metroid, Pikmin en Animal Crossing staan hoog in mijn lijstje.

2 gedachten over “[SPECIAL] Nintendo Switch is jarig!

 • 03/03/2019 om 09:00
  Permalink

  Ik heb zelf de switch pas gekocht op 5 november 2017 dus ik heb hem nog geen 2 jaar maar ik speel elke dag met de switch en ik hoop in de toekomst nog vele leuke games te zien op de switch het is gewoon een top apparaat

 • 03/03/2019 om 09:00
  Permalink

  Erg toffe console. Mooiste ervaring blijft die van 2 jaar geleden bij het starten met spelen van Zelda BOTW dat zowel op tv als in handheld kon. De Switch heeft hier weinig stilgelegen. Nu vooral bezig met indies en met Smash.

  Enige manco is de joycons. Linker joycon had connectie problemen maar is binnen garantie omgeruild. Rechter joycon doet het niet meer in single joycon stand en is nu ter reparatie naar Nintendo. Heb alleen ooit mn Xbox360 met een RRoD gehad verder nooit problemen dus dit is wel een minnetje

Geef een reactie