[Review] X-Morph Defense

Een combinatie van zelf schieten en klassieke tower defense mechanics. Of deze combinatie een beetje leuk is lees je in deze review van X-Morph Defense.

Kort gezegd zorgt de combinatie voor een enorme verbetering ten opzichte van een klassieke tower defense-game. Waar normaal zo’n game eigenlijk maar saai is, omdat je moet wachten op de waves, zorgt het rondvliegen en het zelf kunnen schieten voor een stuk meer interactie en plezier.

X-Morph Defense

Een wat tegenvallend leveldesign

In X-Morph Defense ben jij een alien die op de aarde aankomt om deze te veroveren. Elk level zal je met je basis op een andere locatie landen. Wat meteen een minpuntje aan het licht brengt: het level design. Hoewel de plekken enigszins aangehouden worden met thema’s voelt het toch erg als generieke stad 1, woestijn level 1 etcetera. Zonde, want de sfeer wordt erg goed neergezet

Net zoals in een klassieke tower defense-game komt de vijand in waves aan. Voor elke wave heb jij alle tijd om je torens te boven en jezelf strategisch op te stellen. Zodra je dit hebt gedaan en de wave laat aanstormen is het normaal afwachten geblazen, maar niet in deze game! In X-Morph Defense zal je zelf rond kunnen vliegen en vijanden neer kunnen schieten zoals in een twin-stick shooter game. Ondertussen zal jij natuurlijk ook beschoten worden. Wordt je neergeschoten? Dan raak je wat kostbare tijd kwijt, maar zolang je basis nog bestaat zal jij gewoon respawnen.

X-Morph Defense

Een pittige game

De moeilijkheidsgraad wordt snel opgebouwd. In het begin leer je snel de basisbesturing en hoe het werkt, maar al snel wordt de moeilijkheidsgraad omhoog geschroefd wat zorgt voor een intensievere gameplay.

Na elk gewonnen level krijg je upgradepunten waarmee je nieuwe torens, wapens of de verdedigingsmechanismen van je basis kan verbeteren. Dit maakt het ook weer een stukje leuker om terug te keren naar vorige levels om te kijken of je met nieuwe vaardigheden betere scores kan behalen.

Conclusie

X-Morph is een geweldig tactisch spel wat door rankings bijna eindeloos wel te herspelen is. Al helemaal als je van twin-stick shooters houdt is deze game een echte aanrader. Door de relatief grote levels en gevarieerde tegenstanders zal je je tactiek moeten blijven aanpassen om de mensheid te overwinnen.

Cijfer: 8,0

Jorden

22 jarige Nintendo nerd en Games&Interactie student aan de UU. Twitter: Jorden1506 YouTube: http://www.youtube.com/c/WePlayGames

Geef een reactie