[REVIEW] Piczle Colors

Japanse puzzels met een twist

Japanse puzzels zijn er in allerlei soorten en maten. Natuurlijk is er de papieren versie in zwart wit of in kleur. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer digitale varianten te vinden. Deze serie werd echt groot met de komst van de Nintendo DS en de Picross-games. Door de juiste vakjes in te kleuren verschijnt er in dit soort spellen een mooie afbeeldingen.

Kan er nog aan deze formule gesleuteld worden en is hij dan nog altijd even relevant als heel wat jaar geleden? Je leest het in deze review. 

Een van de vele puzzels in het spel
De twist

Zoals je in de intro al kon lezen pakt dit spel het net wat anders aan dan de klassieke puzzels. Hoewel nog steeds staat aangegeven hoeveel blokjes er van welke kleur moeten zijn, staat er nu niet altijd bij hoeveel van deze blokjes aaneengesloten moeten zijn. Dit maakt het op sommige momenten extra lastig. Ook brengt dit een nieuw tactisch element met zich mee, dit zorgt voor extra uitdaging en een frisse blik voor de geroutineerde puzzelaars.

Verder blijft dit spel in de opzet gelijk aan spellen die we al vaker zagen. Het is een vermakelijk puzzelspel wat je snel oppakt en na een (paar) potje(s) ook weer makkelijk weglegt. Ideaal dus voor in de trein, tijdens een reclameblok of gewoon een moment van verveling. 

Controls

Het spel speelt het beste in handheld modus met touchscreen controls. Door op de verfblikken te klikken kies je je kleur en vervolgens kan je de vakken aantikken die je in wil kleuren. Speel je liever op de tv dan is het spel ook speelbaar met de Joy-Con. 

Zie jij al wat het wordt?

Je navigeert dan met behulp van de richtingssticks of knoppen en het wisselen van de verfblikken kan via de schouderknoppen. 

Bij een spel als dit verwacht je geen moeilijke controls of vreemde acties op bepaalde knoppen en het is fijn om te zien dat ook de ontwikkelaar dat snapt. Het spel voelt hierdoor meteen vertrouwd aan. 

Audiovisueel

Kijken we naar de graphics dan valt al snel op dat het hier om een budgettitel gaat. Er lijkt vrij weinig aandacht gestoken te zijn in het design. De gemaakte puzzels hebben geen mooie animatie en ook de menu’s zien er vrij simplistisch en ondoordacht uit. 

In Piczle Colors vind je pagina’s vol met puzzels

Qua muziek valt hetzelfde op te merken, ook hier valt op dat gekozen is voor een erg goedkope oplossing. In de menu’s zit een vreselijk irritant deuntje wat je het liefst zo snel mogelijk uit zet. Tijdens de puzzels zelf is voor een rustgevendere achtergrondmuziek gekozen. Toch is ook dit na een tijdje erg repetitief en heb ik zelf dan ook snel uitgezet. 

Conclusie

Dat Piczle Colors een budgettitel is zie en hoor je aan alles. De graphics zijn beneden gemiddeld en ook het geluid is niet om over naar huis te schrijven. Toch zijn de puzzels zelf vermakelijk en biedt het een goede hoeveelheid speelplezier. Houd je van dit soort puzzels dan krijg je voor €12,- een leuke hoeveelheid steeds moeilijker wordende puzzels. Je zal er dan ook zeker een tijd mee zoet zijn.

Eindcijfer: 5.6


Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

Geef een reactie