Fortnite seizoen 8 is begonnen

Deze populaire battle royale game werkt met seizoenen. Iedere tien weken start er een nieuw seizoen, deze week is het achtste seizoen begonnen. Wat er nieuw is lees je hier.

De Battle Royale modus van Fortnite is sinds vorige zomer speelbaar op de Nintendo Switch. Spelers van de Switch versie hebben de eerste seizoenen dus gemist. Gelukkig kwam daar verandering in en de afgelopen drie seizoen waren speelbaar op de Switch. Ook het achtste seizoen is volledig speelbaar op Nintendo’s hybride console. Dit is er nieuw:

Gebieden

De grootste verandering als je kijkt naar de landkaart is de komst van een vulkaan. De lava die hier uit komt wil je als speler liever niet aanraken. Verder zijn ook de omliggende gebieden aangetast door de vulkaan. Zo is Wailing Woods vervangen door Sunny Steps en heet Lazy Links voortaan Lazy Lagoons.

Bekijk hieronder de gehele kaart van het achtste seizoen van Fortnite. Let op, vaak veranderen er gedurende het seizoen nog kleine dingen. Pin je hier dus niet al te veel op vast.

Wapens

Er is tot op heden pas één nieuw wapen ontdekt in dit nieuwe seizoen. Het gaat hier om het piratenkanon. Je kan hier gebouwen van tegenstanders mee slopen maar je kan ook heel gemakkelijk een teamgenoot afschieten om hem zo naar een moeilijk bereikbare plek te sturen.

Wat is er weg?

Naast de toevoeging van dit nieuwe wapen en een aantal nieuwe gebieden zijn er ook dingen verdwenen. Zo is het niet meer mogelijk om in de X-4 Stormwing te vliegen. Ook het winkelwagentje en all terrain auto is verdwenen. Er zijn dus een stuk minder manieren om jezelf te verplaatsen.

Daarnaast zijn de Sneaky Snowman en Chiller Grenade ook van het strijdtoneel verdwenen. Waardoor deze in de toekomst eventueel vervangen zullen worden is op dit moment nog niet bekend.

Battle Pass

Natuurlijk is er dit seizoen ook weer een Battle Pass, je kan hem voor 950 muntjes (ongeveer 10 euro) kopen. Hiermee krijg je extra uitdagingen waarmee je sterren en ervaringspunten kan verdienen. Zo speel je sneller nieuwe skins en emotes vrij.

Zoals je kan zien is er weer even een frisse wind door Fortnite heen gegaan. Heb jij zin om weer aan de slag te gaan of is de hype er inmiddels wel een beetje af? Laat het ons weten in de reacties.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

Geef een reactie