Pokémon Sword en Shield aangekondigd

Generatie 8 van Pokémon is eindelijk onthuld door The Pokémon Company tijdens de korte Pokémon Direct van vandaag.

Tijdens de zeven minuten durende Pokémon Direct zijn vandaag de nieuwe Pokémon-games Sword en Shield onthuld. Deze games zullen in een compleet nieuwe regio genaamd Galar plaatsvinden. Galar heeft een uitgestrekt landschap met onder andere drukke steden, dichte bossen en besneeuwde bergen. In deze regio werken de mensen en Pokémon nauw samen om alles goed te laten verlopen. Daarnaast zullen ze een compleet nieuwe grafische stijl kennen ten opzichte van de vorige games.

Terug in de serie zijn de gyms, na afwezigheid van de gyms in Sun & Moon zullen deze generatie de gyms terugkeren en het zal ook deze keer je doel zijn om de Champion te worden.

Qua nieuwe Pokémon zijn er nog weinig bekend. Vooralsnog zijn alleen de starters officieel onthuld. De gras starter zal Grooky heten en is een kleine aap, Scorbunny zal de vuurstarter zijn en ziet eruit zoals de naam doet verwachten als een konijn. Als laatste is er nog de verlegen Sobble welke de water starter is.

Pokémon Sword en Shield komen eind dit jaar naar de Nintendo Switch.

Jorden

22 jarige Nintendo nerd en Games&Interactie student aan de UU. Twitter: Jorden1506 YouTube: http://www.youtube.com/c/WePlayGames

14 gedachten over “Pokémon Sword en Shield aangekondigd

Geef een reactie