Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Smeargle nu verkrijgbaar in Pokémon Go

Heb jij deze bijzondere Pokémon nog niet gevangen? Lees hier alles over het verkrijgen van de gisteren verschenen Smeargle.

Eerder vandaag kon je al lezen dat er vanavond weer een evenement van start gaat in Pokémon Go. Alsof dat nog niet genoeg is kan je ook een geheel nieuwe Pokémon vangen.

Het is vandaag topdrukte wat betreft Pokémon nieuws. Natuurlijk is er de Pokémon Direct die aangekondigd is voor morgenmiddag. Verder zagen we een nieuwe trailer voor Detective Pikachu en kon je lezen over een nieuw evenement in Pokémon Go dat over een ruim uur begint.

Over die laatste game is nog meer informatie. Vanaf gisterenavond 22:00 is het namelijk mogelijk om een nieuwe Pokémon te vangen. Het gaat om Smeargle, een Pokémon uit de tweede generatie. Het was het laatste monster uit deze generatie die nog niet beschikbaar was.

Hoe vang je Smeargle?

Het verkrijgen van Smeargle gaat wat anders dan gebruikelijk. Je hoeft hiervoor niet de deur uit om te gaan zoeken waar hij zit. Smeargle verschijnt alleen wanneer je gebruik maakt van de nieuwe snapshot functie. Wanneer je foto’s maakt van je Pokémon kan het zomaar zijn dat Smeargle ineens opduikt op je foto. Wanneer dit het geval is kan je daarna terug naar de kaart gaan en zie je Smeargle verschijnen. Het vangen gaat verder zoals je gewend bent.

Hoewel er nog niks bevestigd is lijkt het zo te zijn dat je maximaal maar één Smeargle per dag kan vangen. Een nieuwe medaille, die ook sinds gisteren in het spel zit, vereist dat je 200 keer een Smeargle vangt. Dat kan dus nog wel even duren!

Heb jij Smeargle al gevangen? Is je tweede generatie nu compleet of mis je nog andere Pokémon? Laat het ons weten in de reacties.