Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

AlphaDream praat over ontwikkeling Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story

De ontwikkelaars bespreken hun aanpak voor de remake.

De ontwikkelaars bespreken hun aanpak voor de remake.

In de vorige editie van Nintendo Dream sprak het magazine met AlphaDream, de ontwikkelaar van Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey. Het team gaf commentaar over het maken van de remake, de nieuwe Journey-modus van Bowser Jr., het updaten van de muziek en meer.

Eerst ging het team in op de Bowser Jr.’s Journey-modus in de remake. Bij het maken van de vorige remake – Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser’s Minions – werd de focus gelegd op de visuele aspecten en het verbeteren van de spelerervaring. Hoewel de game een remake was, was het team op zoek naar iets nieuws dat ze konden doen dat in de Mario en Luigi-formule zou passen. Het verhaal in de originele Mario & Luigi-game was erg goed ontvangen en het team dacht dat de fans blij zouden zijn als ze hier dieper op zouden ingaan. Dus de nieuwe modus werd het achtergrondverhaal van Bowsers onderdanen. Voor de nieuwe remake van Bowser’s Inside Story ging het team op dezelfde manier te werk en omdat tot nu toe het verhaal van Bowser Jr. nog niet is verteld, besloten ze zich op zijn acties te concentreren.

In het laatste spel stond Goomba centraal in de extra modus. Het team wilde nu iemand kiezen die net zoveel persoonlijkheid en aantrekkingskracht had en paste bij het feit dat Bowser de hoofdrolspeler van het hoofdspel was. Bowser Jr. was de perfecte keuze. Het implementeren van Bowser Jr. verliep relatief soepel, omdat het team het interessant vond om de ontwikkeling van dit personage dat in de schaduw van zijn vader is opgegroeid, te laten zien.

Bowser Jr.’s Journey introduceert een nieuw team aan slechteriken: de BFF Company. Oorspronkelijk waren zij de handlangers van de Fawful, samen met Midbus. Sindsdien hebben ze afstand genomen van Fawful en hebben ze een winkel geopend met allerlei producten. Volgens het team zijn de leden van de BFF Company van hetzelfde ras als Midbus. Daarom hebben ze dezelfde roze huidskleur, maar hun relatie met hem is verslechterd. Alles wat daarmee samenhangt, net als Fawful zelf, is en blijft een mysterie.

De muziek heeft ook een update gekregen in de remake. Er zijn zelfs liedjes toegevoegd in sommige plekken. Een van de leden van het team was het origineel opnieuw gaan spelen en ontdekte dat het gevecht tegen Dark Star hetzelfde liedje gebruikte als de normale baasgevechten. Hij stelde voor dat dit gevecht een indrukwekkender liedje zou krijgen, dus speciaal voor het gevecht tegen Dark Star werd een nieuw nummer gemaakt. Het team had daarnaast ook iets nieuws bedacht voor het gevecht tegen Fawful.

Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey is sinds 25 januari beschikbaar op Nintendo 3DS.

Bron