[Gerucht] Microsoft brengt onder andere Game Pass naar de Switch

Geruchten op internet doen vermoeden dat Microsoft en Nintendo grootse plannen hebben.

Een paar jaar geleden introduceerde Microsoft een abonnementsservice die bekend staat als Xbox Game Pass. Tegen betaling van een bepaald bedrag per maand, kunnen spelers hiermee toegang krijgen tot een groot aantal Xbox One- en Xbox 360-titels. Het gerucht doet de ronde dat Xbox Game Pass in de toekomst naar de Switch komt. Er zou een speciale Xbox-applicatie verschijnen welke ondersteuning van GamePass en Project xCloud biedt. Op deze manier zou je Xbox-games op de Nintendo Switch kunnen gaan streamen.

Zowel Direct-Feed Games alsmede Liam Robertson komen met de berichten dat Microsoft en Nintendo aan grootse dingen werken. Naast bovenstaand gerucht zou ook Ori and the Blind Forest naar Nintendo Switch komen. Een interessant gerucht want deze metroidvania is vooralsnog exclusief beschikbaar op de Xbox. Niets van dit alles is echter bevestigd dus moeten we de geruchten vooralsnog met een flinke korrel zout nemen.

Zou jij dit graag zien gebeuren? Laat het weten in een reactie!

11 gedachten over “[Gerucht] Microsoft brengt onder andere Game Pass naar de Switch

 • 22/02/2019 om 09:42
  Permalink

  Dat is een ongelooflijk interessant gerucht – met nadruk op ongelooflijk. Microsoft moet wel heel verzekerd zijn dat de Switch geen concurrent is van de Xbox.

  • 22/02/2019 om 12:03
   Permalink

   Nintendo blijft ook Nintendo, ze krijgen alleen de mogelijkheid om populaire Xbox games te spelen. Kleine herinnering, Minecraft is ook van Microsoft, heeft ook geen effect gehad op hoe Nintendo is 😉

 • 22/02/2019 om 11:53
  Permalink

  Dat zou passen in een strategie die Nintendo en MS hanteren om tegengewicht te bieden tegen Google dat volgens de berichten (geruchten) met een eigen console met streaming gamedienst zou willen beginnen.

  Samen sta je sterk. MS heeft (denk ik) de cloud infrastructuur en kennis/ervaring en Nintendo heeft natuurlijke unieke game-IP’s en vaak unieke ideeën op het gebied van consoles.

  Er zijn natuurlijk al een hoop ontwikkelingen geweest die kant op (niet heel succesvol tot nu toe), dus wel een logische stap.

 • 23/02/2019 om 17:12
  Permalink

  Zeer opmerkelijk gerucht, ik ben dan ook zeer benieuwd of dit waar blijkt te zijn. Games als Ori zou ik wel heel nice vinden om op mijn Switch te kunnen spelen.

Geef een reactie